Rizoto

Rizoto
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na italské risotto se ani plovoucí verzí nedá srovnávat. Naše česká varianta je osvědčená a má oblibu napříč generacemi. Česká klasika je vydatně posypaná…

Ingredience aneb co potřebujete

4 sáčky uvařené rýže
sterilovaná kukuřice
pečené vepřové maso (kuřecí nebo vepřová konzerva)
sterilovaný hrášek
sůl
mletý pepř
grilovací koření
lečo
česnek
olej
cibule

Postup vaření podle receptu

Rýži uvaříme v horké osolené vodě podle pokynů.

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Poté přidáme sterilované lečo (pokud je lečo slanější, solíme pokrm až na konci, abychom to nepřehnali se solí).

Přidáme zbytek nakrájeného masa z oběda spolu s výpekem, který zůstal.

Přidáme uvařenou rýži, hrášek, kukuřici (pro ty, kdo mají rádi, lze přidat žampiony), mletý pepř, grilovací koření a česnek.

Vše důkladně smícháme a servírujeme se salátem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rizoto

Rizoto je oblíbené jídlo italského původu, které se připravuje z rýže a vývaru. Jeho základem je především rýže Arborio, která je bohatá na škrob a dodává pokrmu krémovou konzistenci. Rizoto se často obohacuje o různé ingredience, jako jsou houbami, mořské plody, zelenina nebo sýry. Příprava rizota vyžaduje stálé míchání, aby se rýže dobře propojila s ostatními ingrediencemi. Toto jídlo je nejen chutné, ale také výborně vypadá, což z něj činí oblíbenou volbu na slavnostní příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 3.8/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: Zelenina, restování, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, levné, česká, snadný, pro začátečníky, ostatní, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rizoto.

Přidat komentář