Rizoto

Na italské risotto se ani plovoucí verzí nedá srovnávat. Naše česká varianta je osvědčená a má oblibu napříč generacemi. Česká klasika je vydatně posypaná…
Ingredience aneb co potřebujete
4 sáčky uvařené rýže
sterilovaná kukuřice
pečené vepřové maso (kuřecí nebo vepřová konzerva)
sterilovaný hrášek
sůl
mletý pepř
grilovací koření
lečo
česnek
olej
cibule
Postup vaření podle receptu
Rýži uvaříme v horké osolené vodě podle pokynů.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Poté přidáme sterilované lečo (pokud je lečo slanější, solíme pokrm až na konci, abychom to nepřehnali se solí).
Přidáme zbytek nakrájeného masa z oběda spolu s výpekem, který zůstal.
Přidáme uvařenou rýži, hrášek, kukuřici (pro ty, kdo mají rádi, lze přidat žampiony), mletý pepř, grilovací koření a česnek.
Vše důkladně smícháme a servírujeme se salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rizoto
Rizoto je oblíbené jídlo italského původu, které se připravuje z rýže a vývaru. Jeho základem je především rýže Arborio, která je bohatá na škrob a dodává pokrmu krémovou konzistenci. Rizoto se často obohacuje o různé ingredience, jako jsou houbami, mořské plody, zelenina nebo sýry. Příprava rizota vyžaduje stálé míchání, aby se rýže dobře propojila s ostatními ingrediencemi. Toto jídlo je nejen chutné, ale také výborně vypadá, což z něj činí oblíbenou volbu na slavnostní příležitosti.