Výborné kuře na paprice

Výborné kuře na paprice
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Očištěné a podle chuti okořeněné kuře dáme ve vodě vařit. Když nám kuře změkne, tak vyndáme, necháme vychladnout a pak následně obíráme. Vývar si přecedíme a dáváme stranou.

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžíce sladká paprika
2 lžíce smetana na šlehání
1 lžíce pálivá paprika
1 kg kuře
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 dl voda
4 lžíce olej

Postup vaření podle receptu

V hrnci si rozehřejeme olej na němž si dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibulku. Zasypeme pálivou i sladkou paprikou, krátce orestujeme a zaléváme vývarem. Takto přivedeme k varu a krátce vaříme, cca 5minut. Jestliže chceme omáčku hustší, smícháme si trochu vody s moukou a přilejeme do omáčky. Dozahustíme smetanou a nakonec vkládáme obrané kousky kuřecího a necháme povařit.

Hotové jídlo podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Výborné kuře na paprice

Výborné kuře na paprice je oblíbené české jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Toto lahodné jídlo se připravuje z měkkého kuřecího masa, které se dusí ve smetanové omáčce s paprikou a cibulí. Výsledkem je krémová a aromatická omáčka, která se skvěle hodí k knedlíkům nebo rýži. Kuře na paprice je nejen chutné, ale také jednoduché na přípravu, ideální na rodinný oběd nebo večeři. Tato delikatesa nikdy nezklame a je symbolem české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Drůbeží maso, České, Omáčky
Štítky: česká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Výborné kuře na paprice.

Přidat komentář