Výborné kuře na paprice

Očištěné a podle chuti okořeněné kuře dáme ve vodě vařit. Když nám kuře změkne, tak vyndáme, necháme vychladnout a pak následně obíráme. Vývar si přecedíme a dáváme stranou.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžíce sladká paprika
2 lžíce smetana na šlehání
1 lžíce pálivá paprika
1 kg kuře
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 dl voda
4 lžíce olej
Postup vaření podle receptu
V hrnci si rozehřejeme olej na němž si dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibulku. Zasypeme pálivou i sladkou paprikou, krátce orestujeme a zaléváme vývarem. Takto přivedeme k varu a krátce vaříme, cca 5minut. Jestliže chceme omáčku hustší, smícháme si trochu vody s moukou a přilejeme do omáčky. Dozahustíme smetanou a nakonec vkládáme obrané kousky kuřecího a necháme povařit.
Hotové jídlo podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborné kuře na paprice
Výborné kuře na paprice je oblíbené české jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Toto lahodné jídlo se připravuje z měkkého kuřecího masa, které se dusí ve smetanové omáčce s paprikou a cibulí. Výsledkem je krémová a aromatická omáčka, která se skvěle hodí k knedlíkům nebo rýži. Kuře na paprice je nejen chutné, ale také jednoduché na přípravu, ideální na rodinný oběd nebo večeři. Tato delikatesa nikdy nezklame a je symbolem české kuchyně.