Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 2

Karbanátky se sýrem představují další z řady jídel, jejichž základ tvoří bochánky nebo placičky z mletého masa, které se potom opečou na pánvi či v troubě. Karbanátky se sýrem oproti třeba zeleninovým placičkám zasytí daleko víc, a tak se hodí pro pořádně hladové krky. Šťavnaté hovězí maso se perfektně snoubí si chutí sýra, čímž vzniká takřka neodolatelná kombinace. Sýr lze samozřejmě měnit podle vašich chuťových preferencí, takže karbanátky se sýrem mohou být s fetou, nebo si karbanátky se sýrem udělejte ještě s kapustou, žampiony, sušenými rajčaty a tak dále. Recept na karbanátky se sýrem určitě vylepšíte dobrým mletým masem. Z toho důvodu doporučujeme lokálního řezníka, který vám namele maso podle vašeho přání, nebo se například osvědčilo řeznictví v obchodech Globus.

Karbanátky se sýrem vám pro vaše peníze nesáhnou hluboko do kapsy, protože se jedná o velmi jednoduché a levné jídlo. Karbanátky se sýrem tak ocení hlavně maminky, které žijí samy se svými dětmi. Postup přípravy spočívá vlastně pouze v tom, že smícháte ingredience dohromady, abyste vytvořili směs s vhodnou konzistencí, a potom můžete rovnou „zapnout“ pánvičku. Jako příloha pro karbanátky se sýrem výborně poslouží třeba bramborová kaše nebo obyčejný chleba s hořčicí. Na recept na karbanátky se sýrem se mrkněte vždy, když za prvé; budete mít velký hlad, za druhé; když nebudete chtít za jídlo utratit moc peněz a za třetí, když kuchyní budete chtít jenom proběhnout. Karbanátky se sýrem – výborná volba.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletého hovězího
1 velká cibule nasekaná nadrobno
150 g nahrubo nastrouhaného tučnějšího sýru – cheddar, gouda apod.
1 lžíce plnotučné hořčice
1 vejce
sůl
pepř
6 lžic strouhanky
rostlinný olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Je to velmi jednoduché. Mleté maso ve velké míse smíchejte se sýrem, cibulí, hořčicí a vajíčkem. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte strouhanku.

Rukama pořádně všechno promíchejte, ať se jednotlivé suroviny krásně propojí.

Vytvořte karbanátky a na rozpáleném oleji smažte dozlatova.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem jsou oblíbeným pokrmem, který skvěle spojuje šťavnaté mleté maso s jemnou chutí sýra. Při přípravě se mleté maso, zpravidla hovězí nebo vepřové, smíchá s kořením a bylinkami. Poté se do středu každého karbanátku vloží kousek sýra, jako např. eidam nebo cheddar. Karbanátky se poté osmaží na pánvi do zlatova. Jsou ideální jako hlavní chod, servírované s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým chlebem. Sýrová náplň vytvoří lahodně rozteklé srdce, které obohatí každé sousto.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Hovězí maso, Mleté maso, Karbanátky
Štítky: vepřové maso, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, americká kuchyně, sýr, holandská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karbanátky se sýrem.

Přidat komentář