Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou

Maso z krůty nebo jiného drůbežího druhu smícháme s moukou, domácí strouhankou, vejcem a nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou, a dále přidáme…
Ingredience aneb co potřebujete
700 g mletého krůtího masa (nebo drůběžího masa)
3 lžíce hrubé mouky
1 lžíce strouhanky
1 celé vejce
1 bílek
troška soli
2-3 lžíce slabého vývaru
kořenová zelenina (nastrouhaná)
petrželka (nasekaná)
drcený kmín
+ alobal
+ voda do pekáčku
Postup vaření podle receptu
Maso z krůty nebo drůbeže smícháme s moukou, domácí strouhankou, vejcem, nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou, a nakonec přidáme nasekanou petržel a jemný vývar.
Následně vytvoříme hezkou šišku, kterou potáhneme bílkem a posypeme drceným kmínem (to není povinné).
Následně umístíme masovou směs do alobalu, který poté uzavřeme a položíme spolu se sekanou do pekáče. Do pekáče nalijeme vodu a pečeme přibližně 35-40 minut při 180°C.
Na závěr necháme maso odkryté a krátce ho dopečeme asi 5-10 minut. Podáváme ho opět s dietní bramborovou kaší nebo s bramborami a kompotem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou
Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravou a výživnou alternativu tradičního pokrmu. Krůtí maso je bohaté na bílkoviny a má nízký obsah tuku, což ho činí ideálním pro diety. Kombinace s kořenovou zeleninou, jako jsou mrkev, celer a petržel, dodává sekané nejen bohatou chuť, ale také důležité vitamíny a minerály. Tento pokrm je perfektní na oběd či večeři a snadno se připravuje, čímž uspokojí i náročné strávníky.