Smažené žampiony

Smažené žampiony
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 2

Pokud hledáte jednoduchý recept na smažení žampionů v trojbalu, už nemusíte pokračovat. Práce je velmi snadná a rychlá, výsledek je křupavý a zlatavě usmažený.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g menších žampionů
hladká mouka
strouhanka
1-2 vejce
sůl
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Žampiony očistíme, a pokud je to nutné, rychle je opláchneme a necháme okapat. Větší houby rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny podle jejich velikosti.

Žampiony obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci se špetkou soli a pak ve strouhance.

Obalené žampiony vložíme do hlubšího horkého oleje a smažíme je do zlaté barvy. Během smažení je občas obracíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Smažené žampiony

Smažené žampiony jsou oblíbenou pochoutkou, která oslovuje milovníky hub i zdravého stravování. Tyto křupavé slupky z čerstvých žampionů jsou obalené v těstíčku nebo strouhance a poté smažené do zlatova. Podávají se často jako předkrm nebo jako součást různých pokrmů. Díky své jemné chuti a textuře si je můžete vychutnat samotné nebo s různými omáčkami. Smažené žampiony jsou ideálním společníkem k pivu či vínu na různých oslavách a setkáních.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: houby, oběd, snadné, rychlé, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, bezmasá jídla, smažení, vegetarianské

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Smažené žampiony.

Přidat komentář