Vídeňský řízek

Vídeňský řízek
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 4

Na jemně naklepané telecí maso obalené v křupavé strouhance, která je dozlatova osmažená. Hovoříme tu o skvělém vídeňském řízku, který patří…

Ingredience aneb co potřebujete

600 g telecího pokrájeného ořechu
4 malé a tenké plátky másla
4 plátky citronu
mouka
mléko
2 vejce
jemná strouhanka
olej

Postup vaření podle receptu

Maso naklepeme, ideálně pod potravinářskou folií, kolem dokola nařízneme, aby se během smažení nedeformovalo.

Osolíme, obalíme v mouce, poté máčení ve vašich osolených vejcích rozmíchaných s mlékem a nakonec v strouhance.

Ve větším hrnci zahřejeme více oleje, přidáme maso, zakryjeme poklicí a snížíme plamen na střední úroveň.

Pomaly smažíme z oboch strán do zlatistou červenej farby.

Vybereme a necháme odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.

Při servírování dáme na každý řízek tenký kousek čerstvého másla a plátek citronu.

Servírujeme s bramborovou kaší, majonézovým bramborovým salátem, smaženými bramborami nebo dušenou rýží – podle toho, co má kdo rád, a s nějakým salátem nebo kompotem. Bylo pro mě překvapující, že jsem zde tento tradiční recept nenašla.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vídeňský řízek

Vídeňský řízek, známý jako "Wiener Schnitzel", je tradiční rakouské jídlo, které se skládá z plátku telecího masa obaleného ve strouhance a usmaženého dozlatova. Tento lahodný pokrm se obvykle podává s bramborovým salátem nebo bramborami a citronem, který dodává osvěžující chuť. Vídeňský řízek se stal oblíbeným nejen v Rakousku, ale i po celém světě, a je symbolem vídeňské kuchyně. Jeho příprava vyžaduje pečlivost, aby byl výsledek křupavý a šťavnatý.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (45 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: oběd, snadné, sváteční / nedělní, slané, snadný, smažení, jiné maso, evropská, telecí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vídeňský řízek.

Přidat komentář