Vídeňský řízek

Na jemně naklepané telecí maso obalené v křupavé strouhance, která je dozlatova osmažená. Hovoříme tu o skvělém vídeňském řízku, který patří…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g telecího pokrájeného ořechu
4 malé a tenké plátky másla
4 plátky citronu
mouka
mléko
2 vejce
jemná strouhanka
olej
Postup vaření podle receptu
Maso naklepeme, ideálně pod potravinářskou folií, kolem dokola nařízneme, aby se během smažení nedeformovalo.
Osolíme, obalíme v mouce, poté máčení ve vašich osolených vejcích rozmíchaných s mlékem a nakonec v strouhance.
Ve větším hrnci zahřejeme více oleje, přidáme maso, zakryjeme poklicí a snížíme plamen na střední úroveň.
Pomaly smažíme z oboch strán do zlatistou červenej farby.
Vybereme a necháme odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.
Při servírování dáme na každý řízek tenký kousek čerstvého másla a plátek citronu.
Servírujeme s bramborovou kaší, majonézovým bramborovým salátem, smaženými bramborami nebo dušenou rýží – podle toho, co má kdo rád, a s nějakým salátem nebo kompotem. Bylo pro mě překvapující, že jsem zde tento tradiční recept nenašla.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vídeňský řízek
Vídeňský řízek, známý jako "Wiener Schnitzel", je tradiční rakouské jídlo, které se skládá z plátku telecího masa obaleného ve strouhance a usmaženého dozlatova. Tento lahodný pokrm se obvykle podává s bramborovým salátem nebo bramborami a citronem, který dodává osvěžující chuť. Vídeňský řízek se stal oblíbeným nejen v Rakousku, ale i po celém světě, a je symbolem vídeňské kuchyně. Jeho příprava vyžaduje pečlivost, aby byl výsledek křupavý a šťavnatý.