Chilli con carne po mexicku

Kdo má rád ostřejší jídla, ten si pochutná.
Ingredience aneb co potřebujete
3 ks pěkná masitá rajčata
pepř - drcený
sůl
1/2 kg mleté maso - hovězí
1/2 l vývar - hovězí
koření - chilli
2 ks chilli paprička - červená
kukuřičná mouka
5 stroužků český česnek
1 ks paprika - červená
1 ks kuchyňská cibule
rýže
150 g fazole
Postup vaření podle receptu
Večer si do mísy nasypeme fazole a nalijeme vodu.
Budeme je vařit další den. Fazole se zvětší. Uvaříme si hovězí vývar.
Ráno fazolím vyměňte vodu. A jdeme vařit.
Česnek a cibuli zbavíme slupky.
Pomocí ručního mixéru cibuli rozsekáme a vysypeme do hrnce. V hrnci budeme mít rozpálený olej. Cibuli důkladně osmahneme.
Pokrájený česnek spolu s mletým masem přidáme k cibuli a vše osmahneme.
Rajčata vložíme do horké vody (na chviličku) a přemístíme do studené vody. Zbavíme je slupky.
Na prkénku si je rozkrájíme a přendáme do hrnce. Nandáme i scezené fazole.
Na prkénku si rozkrájíme i červenou papriku, chilli papričku a necháme v misce až na závěr.
Do hrnce přidáme pepř a sůl. Chuť dodá ostřejší koření (chilli). Přilijeme přiměřeně hovězího vývaru. Vaříme do měkka.
Na závěr přisypeme červenou papriku s chilli papričku. Chviličku povaříme.
Metličkou si vyšleháme kukuřičnou mouku s trochou vody a přelijeme do hrnce.
Servírujeme s rýží. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Chilli con carne po mexicku
Chilli con carne po mexicku je oblíbené jídlo pocházející z mexické kuchyně, jež spojuje chutné kombinace ingrediencí, které dodávají pokrmu jeho typickou pikantnost. Základem jsou hovězí maso a fazole, které se vaří s rajčaty, cibulí, česnekem a různými druhy chilli papriček. Často se přidává i paprika, kmín a oregáno, což dodává chuťovou hloubku a aroma. Tento pokrm se typicky podává s rýží nebo chlebovými plackami a může být doplněn zakysanou smetanou, sýrem nebo avokádem. Jeho výrazná chuť a sytost jej činí ideálním pokrmem pro večeře s přáteli.