Francouzský toast

Francouzský toast
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Plátky toastového chleba namažeme zlehka máslem. Polovinu z nich posypeme nasekanou petrželkou a na ně poklademe 2plátky sýra a zakryjeme zbylými plátky chleba. V každým  z těchto toastů pak uprostřed vykrojíme kulatý otvor.

Ingredience aneb co potřebujete

6 plátků toastový chleba
6 plátků tvrdý sýr
3 ks vejce
1 hrst petrželka
na obalení pepř
2 ks vejce
1 lžíce mléko
sůl
podle potřeby olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Připravené toasty pak namáčíme v připravené směsi z rozšlehaného vejce, mléka, soli a pepře.

Na rozehřáté pánvi s olejem pak toasty z jedné strany opečeme, otočíme a do díry v toastech pak vyklepneme po jednom vejci. Opékáme do doby než se vejce udělají. Toast můžeme podle potřeby ještě jednou obrátit.

Toasty podáváme s čerstvou zeleninou.

Když bychom neodolali a chtěli mít toast masový, tak přidáme plátek uzeniny podle chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský toast

Francouzský toast, známý také jako "pain perdu", je oblíbené jídlo, které se připravuje z plátků chleba namočených v směsi vajec a mléka, a poté osmažených do zlatova. Může se podávat naslano, často s bylinkami, nebo nasladko, posypaný cukrem, s ovocem, medem nebo sirupem. Tento pokrm je ideální jako snídaně nebo dezert a přináší příjemnou kombinaci chutí a textur. Francouzský toast je oblíbený po celém světě a často se připravuje během víkendových brunchů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Chuťovky, Vegetariánské, Francouzské
Štítky: předkrm, francouzská kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Francouzský toast.

Přidat komentář