Francouzský toast

Plátky toastového chleba namažeme zlehka máslem. Polovinu z nich posypeme nasekanou petrželkou a na ně poklademe 2plátky sýra a zakryjeme zbylými plátky chleba. V každým z těchto toastů pak uprostřed vykrojíme kulatý otvor.
Ingredience aneb co potřebujete
6 plátků toastový chleba
6 plátků tvrdý sýr
3 ks vejce
1 hrst petrželka
na obalení pepř
2 ks vejce
1 lžíce mléko
sůl
podle potřeby olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Připravené toasty pak namáčíme v připravené směsi z rozšlehaného vejce, mléka, soli a pepře.
Na rozehřáté pánvi s olejem pak toasty z jedné strany opečeme, otočíme a do díry v toastech pak vyklepneme po jednom vejci. Opékáme do doby než se vejce udělají. Toast můžeme podle potřeby ještě jednou obrátit.
Toasty podáváme s čerstvou zeleninou.
Když bychom neodolali a chtěli mít toast masový, tak přidáme plátek uzeniny podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský toast
Francouzský toast, známý také jako "pain perdu", je oblíbené jídlo, které se připravuje z plátků chleba namočených v směsi vajec a mléka, a poté osmažených do zlatova. Může se podávat naslano, často s bylinkami, nebo nasladko, posypaný cukrem, s ovocem, medem nebo sirupem. Tento pokrm je ideální jako snídaně nebo dezert a přináší příjemnou kombinaci chutí a textur. Francouzský toast je oblíbený po celém světě a často se připravuje během víkendových brunchů.