Vepřová játra na slanině

Játra jsou potravinou bohatou na cenné živiny, zejména železo. Správná příprava jater může výrazně obohatit vaši stravu a to za rozumnou cenu.
Ingredience aneb co potřebujete
450 g vepřových jater
1 střední cibule
150 g slaniny
3 stroužky česneku
majoránka
sladká paprika
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Slaninu pokrájíme na malé kousky a osmahneme ji v hrnci.
Přidáme jemně nasekanou cibuli a kousky jater.
Vše společně na pánvi krátce osmahneme, přidáme sladkou papriku, chvíli ještě restujeme a okamžitě zalijeme vodou.
Zakryjeme poklicí a necháme vařit v páře.
Při dušení přimícháme jemně nakrájený česnek.
Poté, co neustále mícháme, přidáme mouku rozmíchanou ve troše vody, osolíme a dochutíme podle vlastní preference, a ještě necháme vařit asi 15 minut na mírném ohni.
Na závěr přimícháme majoránku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová játra na slanině
Vepřová játra na slanině jsou tradiční český pokrm, který si oblíbí milovníci výrazných chutí. Játra se opečou dozlatova a poté se podávají na křupavé slanině, což dodává pokrmu unikátní chuťový rozměr. Často se servírují s cibulí a bramborovou kaší nebo chlebem. Tento recept je nejen výživný, ale také jednoduchý na přípravu, což z něj činí ideální volbu pro rodinný oběd nebo večeři.