Vepřová játra na slanině

Vepřová játra na slanině
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Játra jsou potravinou bohatou na cenné živiny, zejména železo. Správná příprava jater může výrazně obohatit vaši stravu a to za rozumnou cenu.

Ingredience aneb co potřebujete

450 g vepřových jater
1 střední cibule
150 g slaniny
3 stroužky česneku
majoránka
sladká paprika
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Slaninu pokrájíme na malé kousky a osmahneme ji v hrnci.

Přidáme jemně nasekanou cibuli a kousky jater.

Vše společně na pánvi krátce osmahneme, přidáme sladkou papriku, chvíli ještě restujeme a okamžitě zalijeme vodou.

Zakryjeme poklicí a necháme vařit v páře.

Při dušení přimícháme jemně nakrájený česnek.

Poté, co neustále mícháme, přidáme mouku rozmíchanou ve troše vody, osolíme a dochutíme podle vlastní preference, a ještě necháme vařit asi 15 minut na mírném ohni.

Na závěr přimícháme majoránku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová játra na slanině

Vepřová játra na slanině jsou tradiční český pokrm, který si oblíbí milovníci výrazných chutí. Játra se opečou dozlatova a poté se podávají na křupavé slanině, což dodává pokrmu unikátní chuťový rozměr. Často se servírují s cibulí a bramborovou kaší nebo chlebem. Tento recept je nejen výživný, ale také jednoduchý na přípravu, což z něj činí ideální volbu pro rodinný oběd nebo večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (71 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: restování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, snadný, pro začátečníky, pokrmy z vnitřností, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřová játra na slanině.

Přidat komentář