Srnčí ragú

Srnčí ragú
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na oleji osmahneme cibuli s masem nakrájeným na kostky. Osolíme, přidáme koření, podlijeme horkou vodou a dusíme přibližně 30 minut. V případě…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g srnčího masa
1 mrkev
1 cibule
olej
6 kuliček pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
1/2 citronu
sůl
1 dcl červeného vína
1 lžíce rybízové marmelády
1 lžička solamylu

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme cibuli s masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, dochutíme kořením, přidáme horkou vodu a dusíme přibližně 30 minut. Pokud je to nutné, podléváme horkou vodou.

Poté přidáme marmeládu, citron a dusíme, dokud nezměkne.

Vezmeme citrón a bobkový list, a ragú zhoustneme trochou vody, ve které rozmícháme solamyl.

Servírujeme s dekoráciou z citrónu a zemiakmi, alebo len s chlebom.

Co jste ještě nevěděli o receptu Srnčí ragú

Srnčí ragú je chutné a vydatné jídlo, které se připravuje z mladého srnčího masa. Toto pokrm se tradičně vaří s aromatickou směsí zeleniny, jako jsou mrkev, celer a cibule, a dochucuje se bylinkami jako tymián nebo rozmarýn. Vynikající chuť ragú podtrhuje červené víno a smetana, které dodávají jídlu bohatou a jemnou texturu. Srnčí ragú se často podává s přílohami, jako jsou knedlíky nebo bramborovou kaší, a je oblíbené zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší chuťové pohárky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: Zelenina, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, podzimní, pikantní, dušení, jiné maso, zvěřina

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Srnčí ragú.

Přidat komentář