Srnčí ragú

Na oleji osmahneme cibuli s masem nakrájeným na kostky. Osolíme, přidáme koření, podlijeme horkou vodou a dusíme přibližně 30 minut. V případě…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g srnčího masa
1 mrkev
1 cibule
olej
6 kuliček pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
1/2 citronu
sůl
1 dcl červeného vína
1 lžíce rybízové marmelády
1 lžička solamylu
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme cibuli s masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, dochutíme kořením, přidáme horkou vodu a dusíme přibližně 30 minut. Pokud je to nutné, podléváme horkou vodou.
Poté přidáme marmeládu, citron a dusíme, dokud nezměkne.
Vezmeme citrón a bobkový list, a ragú zhoustneme trochou vody, ve které rozmícháme solamyl.
Servírujeme s dekoráciou z citrónu a zemiakmi, alebo len s chlebom.
Co jste ještě nevěděli o receptu Srnčí ragú
Srnčí ragú je chutné a vydatné jídlo, které se připravuje z mladého srnčího masa. Toto pokrm se tradičně vaří s aromatickou směsí zeleniny, jako jsou mrkev, celer a cibule, a dochucuje se bylinkami jako tymián nebo rozmarýn. Vynikající chuť ragú podtrhuje červené víno a smetana, které dodávají jídlu bohatou a jemnou texturu. Srnčí ragú se často podává s přílohami, jako jsou knedlíky nebo bramborovou kaší, a je oblíbené zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší chuťové pohárky.