Kuřecí plátek na medu a s brusinkami

Omyjeme si kuřecí plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm pak plátky zprudka a z obou stran smažíme. Když je maso krásně zlatavě opečené, přidáme do pánvičky med a máslo, které na ní rozehřejeme. Poté co se nám rozpustilo, podlejeme vínem a přidáme brusinky. Takhle krátce povaříme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 dl bílé víno
1 lžička rozmarýn
4 plátky kuřecí prsní řízek
2 lžíce med
100 g máslo
mletý černý pepř
sůl
1 hrnek proslazené sušené brusinky nebo kompotované
na ozdobu citron
Postup vaření podle receptu
Maso servírujeme s plátkem citronu, přelitým omáčkou. Podáváme nejlépe s americkými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí plátek na medu a s brusinkami
Kuřecí plátek na medu a s brusinkami je delikátní pokrm, který spojuje sladkost medu s kyselostí brusinek. Kuřecí maso se nejprve jemně osmahne na pánvi, poté se přidá med, který mu dodá zlatavou barvu a bohatou chuť. Brusinky pak poskytují osvěžující kontrast, který povyšuje celý zážitek na novou úroveň. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti, ale snadno ho připravíte i na běžný oběd. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší pro dokonalou kombinaci.