Kuřecí plátek na medu a s brusinkami

Kuřecí plátek na medu a s brusinkami
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omyjeme si kuřecí plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm pak plátky zprudka a z obou stran smažíme. Když je maso krásně zlatavě opečené, přidáme do pánvičky med a máslo, které na ní rozehřejeme. Poté co se nám rozpustilo, podlejeme vínem a přidáme brusinky. Takhle krátce povaříme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 dl bílé víno
1 lžička rozmarýn
4 plátky kuřecí prsní řízek
2 lžíce med
100 g máslo
mletý černý pepř
sůl
1 hrnek proslazené sušené brusinky nebo kompotované
na ozdobu citron

Postup vaření podle receptu

Maso servírujeme s plátkem citronu, přelitým omáčkou. Podáváme nejlépe s americkými bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí plátek na medu a s brusinkami

Kuřecí plátek na medu a s brusinkami je delikátní pokrm, který spojuje sladkost medu s kyselostí brusinek. Kuřecí maso se nejprve jemně osmahne na pánvi, poté se přidá med, který mu dodá zlatavou barvu a bohatou chuť. Brusinky pak poskytují osvěžující kontrast, který povyšuje celý zážitek na novou úroveň. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti, ale snadno ho připravíte i na běžný oběd. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší pro dokonalou kombinaci.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Drůbeží maso
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí plátek na medu a s brusinkami.

Přidat komentář