Svíčková na smetaně

Den či dva dopředu si připravíme náš masový základ, aby bylo maso měkčí a to tímto způsobem. Očištěnou zeleninu si nakrájíme na kousky, omyjeme si maso a vložíme do hrnce. Na něj vyskládáme nakrájenou zeleninu a cibuli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Takto dáme do lednice.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g kořenová zelenina
bobkový list
sůl
2 dl kysaná smetana
1 dl mléko
celé nové koření
40 g máslo
mletý černý pepř
40 g cibule
celý černý pepř
400 g hovězí svíčková nebo hovězí zadní
40 g hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Poté co vyndáme, obsah hrnce pěkně osmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou. Přiklopené pak dusíme, dokud nám maso nezměkne. Svíčkovou pak vyndáme a naporcujeme na plátky.
Zbylou šťávu smícháme s mlékem a moukou a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme a zeleninu která nám tam uvízne, buď do omáčky prolisujeme nebo rozmixujeme. Nakonec ještě dosolíme, dopepříme a můžeme ještě přisladit nebo okyselit podle chuti.
Do omáčky pak vkládáme naše maso a prohřejeme.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně je tradiční české jídlo, které se připravuje z hovězí svíčkové. Tento lahodný pokrm je obvykle podáván s jemnou smetanovou omáčkou, která obsahuje zeleninu, koření a citronovou šťávu. Svíčková se často doplňuje houskovým knedlíkem, který skvěle vstřebává omáčku. Tento pokrm je oblíbený na slavnostní příležitosti a je typickým příkladem české kuchyně, která klade důraz na chutné a syté pokrmy. Svíčková na smetaně je radostí pro mnoho gurmánů a je příkladem české kulinářské tradice.