Holandský řízek

Holandský řízek
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 4

Recept na holandský řízek neboli holanďák patří mezi zakázaná potěšení. Je totiž potřeba hodně tuku a oleje, který z něj musí přímo stříkat. Recept na holandský řízek je vlastně mleté maso se sýrem, které je obalené v trojobalu. Recept na holanský řízek se může podávat s bramborovo-celerovou kaší, obyčejnou bramborovou kaší nebo večer studený prostě jen tak. Recept na holandský řízek rozhodně není pro žádná ořezávátka a pro ty z vás, kteří vždycky dbají na zdravou výživu. Zároveň to však není nic složitého, a tak si (bez urážky) na receptu na holanďák pochutnávají zejména muži. Pořádný recept na holandský řízek vám přinášíme právě zde.

Ingredience aneb co potřebujete

600 g mletého masa (ideálně mix hovězí a vepřové)
120 g goudy nebo eidamu (45%)
sůl, pepř
2 ks vejcí
petrželka
uvařené brambory s máslem na podávání
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Vychlazené mleté maso smíchejte se strouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou.

Ze směsi udělejte karbanátky, které obalte v mouce, vejcích a strouhance.

Holanský řízek můžete smažit na pánvi z obou stran dozlatova, nebo holanský řízek dejte do trouby na 160 stupňů Celsia.

Nakonec je v troubě nechte dojít, cca 10 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Holandský řízek

Holandský řízek je oblíbené české jídlo, které se skládá z mletého masa smíchaného se sýrem, často eidamským. Směs se vytvaruje do tvaru placičky a obalí v trojobalu - mouce, vejci a strouhance. Na pánvi se řízek smaží dozlatova. Chutná skvěle s bramborovou přílohou nebo salátem. Původ názvu "holandský" není jednoznačný, ale řízek si získal velkou popularitu v české kuchyni díky své jednoduché přípravě a lahodné chuti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Hovězí maso, Mleté maso, Karbanátky
Štítky: vepřové maso, česká kuchyně, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, holandská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Holandský řízek.

Přidat komentář