Rychlý buřtguláš

Rychlý buřtguláš
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rychlá, chutná večeře. A ještě lepší druhý den.

Ingredience aneb co potřebujete

černý mletý pepř
100 g olej
2 ks kuchyňská cibule
1 kg brambory
2 polévková lžíce sladká paprika - mletá
1 lžíce kmín - mletý
125 ml smetana - kysaná
sůl
1 polévková lžíce mouka - hladká
300 g salám - točený

Postup vaření podle receptu

Nejprve si oloupeme brambory a na prkénku nakrájíme. To samé i se salámem. např.(točený salám, párek)

Vezmeme si elektrický sekáček a cibuli trochu rozsekáme. Já dávám hodně cibule, protože chuť je pak mnohem intenzivnější. Cibuli nasypeme do hrnce k oleji, necháme zesklovatět.

Vysypeme nakrájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou mletou papriku a kmín. Já vhodím ještě kostku bujónu. Přilijeme vodu.

Dáme na sporák a vaříme. Ke konci zahustíme (do smetany vmícháme hladkou mouku)a vlijeme do hrnce.

Z prkénka přisypeme salám nebo párek a chvilku vaříme.

Servírujeme s pečivem. (bagetkou, rohlíkem, chlebem)

Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý buřtguláš

Rychlý buřtguláš je oblíbený český pokrm, který se připravuje z jednoduchých ingrediencí. Základem jsou kvalitní špekáčky, brambory a cibule, doplněné o koření jako paprika a kmín. Tato vydatná jídla se vaří na jednom hrnci a jsou ideální volbou pro rychlou večeři nebo oběd. Chuť je vyvážena jemnou pikantností papriky a jemně slanými špekáčky. I když receptů je mnoho, hlavní myšlenkou je jednoduchost a rychlá příprava. Rychlý buřtguláš nezklame ani náročnější chutě a svou sytostí zasytí každého strávníka.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, České, Guláš
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rychlý buřtguláš.

Přidat komentář