Houbové rizoto

Recept na houbové rizoto je v této podobě v české verzi, která není tak náročná na přípravu, a proto tento recept na houbové rizoto zvládnou i méně zkušené kuchařky a méně zkušení kuchaři. Nicméně i tak má tento recept na houbové rizoto parametry skvělého jídla, kterým určitě potěšíte nejednoho strávníka. Ideální příležitostí pro uvaření tohoto jídla je v momentě, když se vám podaří odnést si z lesa košík plný hub. Použít lze i jiné druhy hub než žampiony, které jsou uvedeny v tomto receptu. V kuchyni se neztratí i houby sušené. Recept na houbové rizoto je ideálním místech, kde lze použít například lesní houby. Recept na houbové rizoto je třeba s čerstvými hříbky naprosto neodolatelné.
Ingredience aneb co potřebujete
40 dkg žampionů
2 sáčky s předvařenou rýží
4 cibule
1 pórek
3 lžíce oleje
150 ml zeleninového vývaru
15 dkg sterilovaného hrášku
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Rýži dáme vařit podle návodu na obalu v osolené vodě. Vaříme doměkka.
Sáčky s rýží po cca 20 minutách vyndáme a necháme důkladně okapat.
Dalším krokem je, že cibuli nakrájíme na tenká kolečka, žampiony naopak na silnější plátky a nakonec pórku dopřejeme tenká kolečka.
Na pánvi nejprve pořádně rozehřejeme olej. Cibuli společně se žampiony na oleji osmahneme, přidáme pórek a smažíme zhruba 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a dusíme mezi 8 a 10 minutami.
Nakonec přimícháme hrášek, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s připravenou rýží a podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbové rizoto
Houbové rizoto je oblíbený pokrm italské kuchyně, který se vyznačuje krémovou konzistencí a aromatickou chutí. Základ tvoří kvalitní rýže Arborio nebo Carnaroli, která se vaří pomalu v zeleninovém nebo houbovém vývaru. Pokrm je obohacen o čerstvé houby, jako jsou žampiony nebo lesní houby, které dodávají bohatou chuť a vůni. Pro zjemnění se často přidává máslo a parmezán. Houbové rizoto je ideální jako hlavní chod nebo příloha a skvěle se kombinuje s bylinkami, jako je tymián nebo petržel.