Houbové rizoto

Houbové rizoto
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 4

Recept na houbové rizoto je v této podobě v české verzi, která není tak náročná na přípravu, a proto tento recept na houbové rizoto zvládnou i méně zkušené kuchařky a méně zkušení kuchaři. Nicméně i tak má tento recept na houbové rizoto parametry skvělého jídla, kterým určitě potěšíte nejednoho strávníka. Ideální příležitostí pro uvaření tohoto jídla je v momentě, když se vám podaří odnést si z lesa košík plný hub. Použít lze i jiné druhy hub než žampiony, které jsou uvedeny v tomto receptu. V kuchyni se neztratí i houby sušené. Recept na houbové rizoto je ideálním místech, kde lze použít například lesní houby. Recept na houbové rizoto je třeba s čerstvými hříbky naprosto neodolatelné.

Ingredience aneb co potřebujete

40 dkg žampionů
2 sáčky s předvařenou rýží
4 cibule
1 pórek
3 lžíce oleje
150 ml zeleninového vývaru
15 dkg sterilovaného hrášku
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu v osolené vodě. Vaříme doměkka.

Sáčky s rýží po cca 20 minutách vyndáme a necháme důkladně okapat.

Dalším krokem je, že cibuli nakrájíme na tenká kolečka, žampiony naopak na silnější plátky a nakonec pórku dopřejeme tenká kolečka.

Na pánvi nejprve pořádně rozehřejeme olej. Cibuli společně se žampiony na oleji osmahneme, přidáme pórek a smažíme zhruba 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a dusíme mezi 8 a 10 minutami.

Nakonec přimícháme hrášek, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s připravenou rýží a podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Houbové rizoto

Houbové rizoto je oblíbený pokrm italské kuchyně, který se vyznačuje krémovou konzistencí a aromatickou chutí. Základ tvoří kvalitní rýže Arborio nebo Carnaroli, která se vaří pomalu v zeleninovém nebo houbovém vývaru. Pokrm je obohacen o čerstvé houby, jako jsou žampiony nebo lesní houby, které dodávají bohatou chuť a vůni. Pro zjemnění se často přidává máslo a parmezán. Houbové rizoto je ideální jako hlavní chod nebo příloha a skvěle se kombinuje s bylinkami, jako je tymián nebo petržel.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, České, Vegetariánské, Italské, Rizoto
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod, italská kuchyně, vegetariánský recept, rýže

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Houbové rizoto.

Přidat komentář