Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou

Recept na rychlou večeři člověk aby pohledal. Vyskytnou se totiž dny, kdy prostě za plotnou trávit čas nechcete, protože byste byli raději s rodinou nebo přáteli. Právě z toho důvodu jsme pro vás vybrali recept na těstoviny s tuňákem, který představuje trochu jinou vývojovou linii této kombinace. Plechovku s tuňákem a balíček těstovin má doma každý, a tak je rychlá večeře na světě za pár minut, přičemž kratší doba přípravy neubírá nic na chuti a vydatnosti. Recept na těstoviny s tuňákem, cuketou a bazalkou najdete právě zde.
(Jestliže neseženete tuňáka s citronem a černým pepřem, stačí koupit toho v oleji a citronovou šťávu a černý pepř k němu přidat.)
Ingredience aneb co potřebujete
350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
3 ks (po 80 g) tuňáka v konzervě (ideálně Rio Mare s citronem a černým pepřem)
700 g cukety
1 stroužek česneku
80 ml extra panenského olivového oleje
sůl
1 hrst čerstvé bazalky
Postup vaření podle receptu
Nechte vařit vodu v hrnci. Jakmile vře, přidejte sůl.
Umyté cukety nakrájejte podélně na polovic a potom na tenké plátky. Dejte je na pánev s olivovým olejem a plátky česneku. Trochu osolte a za častého míchání smažte, až budou cukety zlatavé barvy.
Těstoviny dejte do vroucí vody a vařte je al dente.
Tuňáka smíchejte na pánvi s restovanou cuketou. Přidejte těstoviny a pořádně promíchejte. Ozdobte bazalkou a podávejte.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou
Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou je lehké a svěží jídlo ideální na letní večery.
Srdcem pokrmu jsou těstoviny rigatoni, jejichž tvar dokonale zachytí lahodnou omáčku.
Šťavnatý tuňák doplňuje sladkost cukety a celkovou chuť zvýrazňuje voňavá čerstvá bazalka.
Tento jednoduchý pokrm je nejen chutný, ale také zdravý a rychle připravený.