Králík pečený na zelenině a pivu

Králičí maso okořeníme solí a pepřem a necháme ho chvíli odležet. Zatím si připravíme směs oleje, rajčatového protlaku, hořčice a vody. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a...
Ingredience aneb co potřebujete
1 králík
velká cibule
4-5 stroužků česneku
2 mrkve
3 větší žampiony
250 ml světlého piva
Marináda
5 lžic oleje
1 lžíce protlaku
1 lžíce hrubozrnné hořčice
lžička dijonské hořčice
150 ml vody
sůl
pepř
kajenský pepř
Postup vaření podle receptu
Maso králíka osolíme a opepříme a necháme chvíli marinovat. Zatím si připravíme směs z oleje, rajčatového protlaku, hořčice a vody. Cibuli a česnek nakrájíme a přidáme je do marinády.
Králíka důkladně namočíme do marinády a uložíme do lednice na celou noc. Dvě hodiny před jeho pečením ho vyjmeme z lednice, aby se ohřál na pokojovou teplotu.
Nakrájíme mrkev a žampiony na menší kousky. Do pekáče vložíme králíka i s marinádou, přidáme nakrájenou mrkev a žampiony a zalijeme pivem.
Pekáč zakryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme 10 až 15 minut, poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pomalu pečeme přibližně 2 hodiny, dokud vše nezměkne.
Během pečení maso občas poléváme výpekem. Na konci pečení odkryjeme pekáč a maso dopečeme, aby získalo hezkou barvu. Servírujeme s rýží nebo těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Králík pečený na zelenině a pivu
Králík pečený na zelenině a pivu je lahodné a tradiční jídlo, které vás okouzlí svým jedinečným spojení chutí. Křehké maso králíka je marinováno a poté pečeno s různou zeleninou, jako jsou mrkev, cibule a celer. Pivo dodává pokrmu bohatou a hlubokou chuť, která se harmonicky propojuje s jemnou zeleninou. Tento pokrm je ideální pro rodinné oslavy nebo víkendové obědy, kdy chcete potěšit své blízké něčím výjimečným a chutným.