Králík pečený na zelenině a pivu

Králík pečený na zelenině a pivu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Králičí maso okořeníme solí a pepřem a necháme ho chvíli odležet. Zatím si připravíme směs oleje, rajčatového protlaku, hořčice a vody. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a...

Ingredience aneb co potřebujete

1 králík
velká cibule
4-5 stroužků česneku
2 mrkve
3 větší žampiony
250 ml světlého piva
Marináda
5 lžic oleje
1 lžíce protlaku
1 lžíce hrubozrnné hořčice
lžička dijonské hořčice
150 ml vody
sůl
pepř
kajenský pepř

Postup vaření podle receptu

Maso králíka osolíme a opepříme a necháme chvíli marinovat. Zatím si připravíme směs z oleje, rajčatového protlaku, hořčice a vody. Cibuli a česnek nakrájíme a přidáme je do marinády.

Králíka důkladně namočíme do marinády a uložíme do lednice na celou noc. Dvě hodiny před jeho pečením ho vyjmeme z lednice, aby se ohřál na pokojovou teplotu.

Nakrájíme mrkev a žampiony na menší kousky. Do pekáče vložíme králíka i s marinádou, přidáme nakrájenou mrkev a žampiony a zalijeme pivem.

Pekáč zakryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme 10 až 15 minut, poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pomalu pečeme přibližně 2 hodiny, dokud vše nezměkne.

Během pečení maso občas poléváme výpekem. Na konci pečení odkryjeme pekáč a maso dopečeme, aby získalo hezkou barvu. Servírujeme s rýží nebo těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Králík pečený na zelenině a pivu

Králík pečený na zelenině a pivu je lahodné a tradiční jídlo, které vás okouzlí svým jedinečným spojení chutí. Křehké maso králíka je marinováno a poté pečeno s různou zeleninou, jako jsou mrkev, cibule a celer. Pivo dodává pokrmu bohatou a hlubokou chuť, která se harmonicky propojuje s jemnou zeleninou. Tento pokrm je ideální pro rodinné oslavy nebo víkendové obědy, kdy chcete potěšit své blízké něčím výjimečným a chutným.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (50 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, marinování, jiné maso, králičí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Králík pečený na zelenině a pivu.

Přidat komentář