Kuře na omáčce s bylinkami

Kuře na omáčce s bylinkami
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli. K tomu přidáme na kostičky pokrájené kuřecí maso a koření. Takto dusíme do měkka.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kelímek sladká smetana
1 kelímek mléko
200 g tvrdý sýr
1 svazeček pažitka
50 g máslo
1 svazek jarní cibulka
1 lžička provensálské koření
1 ks cibule
300 g kuřecí maso
podle chuti chilli koření
sůl

Postup vaření podle receptu

Poté zaléváme smetanou a mlékem, přisypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a nadrobno nasekanou pažitkou. Pomícháme a přidáme nahrubo nastrouhaný sýr. Vaříme dokud se nám sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne.. Podle chuti pak dosolíme.

Omáčku podáváme nejlépe s těstovinami. Zdobíme zbytkem nasekané jarní cibulky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na omáčce s bylinkami

Kuře na omáčce s bylinkami je lahodné a aromatické jídlo, které potěší každého milovníka domácí kuchyně. Kuřecí maso je marinováno v mixu čerstvých bylinek, jako je petržel, rozmarýn a tymián, což dodává pokrmu výraznou chuť a vůni. Omáčka je připravena z vývaru, smetany a ochucena česnekem a cibulkou. Toto jedinečné spojení chutí se skvěle hodí k příloze, jako jsou brambory nebo zeleninové pyré. Kuře na omáčce s bylinkami je ideální volbou pro rodinnou večeři nebo slavnostní oběd.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Drůbeží maso, Omáčky, Francouzské
Štítky: česká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuře na omáčce s bylinkami.

Přidat komentář