Kuře na kari

Kuře na kari je pojem. A to všude na světě. Kuře na kari totiž několikrát obkroužilo svět, aby se zase jako bumerang vrátilo, a to i do českých kuchyní. Jde opravdu o velmi oblíbený recept, který skvěle uplatníte například večer doma, když máte sice velký hlad, ale málo energie. Rychlá večeře je hned na světě. Recept na kuře na kari třeba s rýží je jednoduchý. To znamená, že jej zvládne téměř kdokoliv. A když vám z večera něco zbyde, dejte kuře na kari do krabičky a provokujte svoje spolupracovníky, když vám kuře na kari zavoní kanceláří. Jenom je potřeba doma mít plechovku kokosového mléka a kousek zázvoru. Kuře na kari je prostě skvělou volbou na rychlou večeři pro každého.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks kuřecích prsních řízků
2,5 lžičky kari koření
2 lžíce slunečnicového oleje
1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1 menší cibule nakrájená najemno
400 ml kokosového mléka
3 cm čerstvého oloupaného zázvoru
4 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
hrst nahrubo nasekaných pražených arašídů
sůl
Postup vaření podle receptu
Nejprve si připravte maso. Kuřecí prsní řízky, omyté a osušené, nakrájejte na kousky velké 2 centimetry. Ty osolte a smíchejte s mletým pepřem a také s kari kořením.
V míse dohladka rozmixujte kokosové mléko, česnek a zázvor.
Ve větší pánvi nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidejte maso s kořením a rychle orestujte. Potom přilijte kokosové mléko a nechte 7–10 minut mírně probublávat.
Zhruba jednu minutu před dokončením přidejte do pánve špenát.
Podávat můžete s praženými arašídy, rýží nebo chlebovou plackou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na kari
Kuře na kari je oblíbený pokrm, který své kořeny má v indické kuchyni. Jedná se o jídlo, které kombinuje kousky kuřecího masa s exotickou směsí koření nazývanou kari. Pokrm je charakteristický svou bohatou a aromatickou chutí, která je často doplněna kokosovým mlékem, rajčaty nebo jogurtem. Kari omáčka je hustá a krémová, což z ní činí ideální doplněk k rýži nebo naan chlebu. Kuře na kari lze připravit na mnoho způsobů, což umožňuje kreativní variace podle regionálních nebo osobních preferencí.