Kuře na kari

Kuře na kari
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 4

Kuře na kari je pojem. A to všude na světě. Kuře na kari totiž několikrát obkroužilo svět, aby se zase jako bumerang vrátilo, a to i do českých kuchyní. Jde opravdu o velmi oblíbený recept, který skvěle uplatníte například večer doma, když máte sice velký hlad, ale málo energie. Rychlá večeře je hned na světě. Recept na kuře na kari třeba s rýží je jednoduchý. To znamená, že jej zvládne téměř kdokoliv. A když vám z večera něco zbyde, dejte kuře na kari do krabičky a provokujte svoje spolupracovníky, když vám kuře na kari zavoní kanceláří. Jenom je potřeba doma mít plechovku kokosového mléka a kousek zázvoru. Kuře na kari je prostě skvělou volbou na rychlou večeři pro každého.

Ingredience aneb co potřebujete

4 ks kuřecích prsních řízků
2,5 lžičky kari koření
2 lžíce slunečnicového oleje
1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1 menší cibule nakrájená najemno
400 ml kokosového mléka
3 cm čerstvého oloupaného zázvoru
4 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
hrst nahrubo nasekaných pražených arašídů
sůl

Postup vaření podle receptu

Nejprve si připravte maso. Kuřecí prsní řízky, omyté a osušené, nakrájejte na kousky velké 2 centimetry. Ty osolte a smíchejte s mletým pepřem a také s kari kořením.

V míse dohladka rozmixujte kokosové mléko, česnek a zázvor.

Ve větší pánvi nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidejte maso s kořením a rychle orestujte. Potom přilijte kokosové mléko a nechte 7–10 minut mírně probublávat.

Zhruba jednu minutu před dokončením přidejte do pánve špenát.

Podávat můžete s praženými arašídy, rýží nebo chlebovou plackou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na kari

Kuře na kari je oblíbený pokrm, který své kořeny má v indické kuchyni. Jedná se o jídlo, které kombinuje kousky kuřecího masa s exotickou směsí koření nazývanou kari. Pokrm je charakteristický svou bohatou a aromatickou chutí, která je často doplněna kokosovým mlékem, rajčaty nebo jogurtem. Kari omáčka je hustá a krémová, což z ní činí ideální doplněk k rýži nebo naan chlebu. Kuře na kari lze připravit na mnoho způsobů, což umožňuje kreativní variace podle regionálních nebo osobních preferencí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Drůbeží maso, Omáčky, Rychlá večeře
Štítky: hlavní chod, omáčka, arabská kuchyně, asijská kuchyně, drůbeží maso, rýže

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuře na kari.

Přidat komentář