Langoše se zakysanou smetanou

Do mísy s vlažným mlékem nadrobíme droždí, které zde necháme chvíli pracovat. Poté přisypeme mouku, přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vše promícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg hladká mouka
1 ks celé vejce
1 kostka droždí
1 kelímek zakysaná smetana
0,5 l mléko
Postup vaření podle receptu
Těsto dáváme odležet do lednice. Když jej vyndáme, tak z něj vytváříme placky, které pokládáme na pánev s rozpáleným olejem či do friťáku. Smažíme dozlatova.
Langoše se podávají s česnekem, kečupem a strouhaným sýrem. Každému však podle chuti, děti jej milují pouze s kečupem.
Těsto nám v lednici vydrží i několik dní.
Co jste ještě nevěděli o receptu Langoše se zakysanou smetanou
Langoše se zakysanou smetanou jsou oblíbeným českým pokrmem, který si získal srdce mnoha labužníků. Tento kynutý smažený chléb se zpravidla podává s bohatou vrstvou zakysané smetany, která mu dodává krémovou chuť a jemnost. Často jsou doplněny česnekem, sýrem nebo bylinkami, což z nich činí skvělou pochoutku na kulturních a gastronomických akcích. Langoše jsou ideální jako svačina nebo lehká večeře, ať už na poutích, festivals nebo doma. Jejich křupavá textura a lahodná chuť jsou zárukou spokojenosti každého gurmána.