Langoše se zakysanou smetanou

Langoše se zakysanou smetanou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do mísy s vlažným mlékem nadrobíme droždí, které zde necháme chvíli pracovat. Poté přisypeme mouku, přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vše promícháme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg hladká mouka
1 ks celé vejce
1 kostka droždí
1 kelímek zakysaná smetana
0,5 l mléko

Postup vaření podle receptu

Těsto dáváme odležet do lednice. Když jej vyndáme, tak z něj vytváříme placky, které pokládáme na pánev s rozpáleným olejem či do friťáku. Smažíme dozlatova.

Langoše se podávají s česnekem, kečupem a strouhaným sýrem. Každému však podle chuti, děti jej milují pouze s kečupem.

Těsto nám v lednici vydrží i několik dní.

Co jste ještě nevěděli o receptu Langoše se zakysanou smetanou

Langoše se zakysanou smetanou jsou oblíbeným českým pokrmem, který si získal srdce mnoha labužníků. Tento kynutý smažený chléb se zpravidla podává s bohatou vrstvou zakysané smetany, která mu dodává krémovou chuť a jemnost. Často jsou doplněny česnekem, sýrem nebo bylinkami, což z nich činí skvělou pochoutku na kulturních a gastronomických akcích. Langoše jsou ideální jako svačina nebo lehká večeře, ať už na poutích, festivals nebo doma. Jejich křupavá textura a lahodná chuť jsou zárukou spokojenosti každého gurmána.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Pro děti, Chuťovky, Vegetariánské
Štítky: vegetariánský recept, slovenská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Langoše se zakysanou smetanou.

Přidat komentář