Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem patří k těm receptům, kterým dáte důvěru v momentě, kdy nemáte moc času na vaření. Jedná o navýsost srozumitelný a snadný recept. Špagety s kuřecím masem totiž nepotřebují příliš mnoho ingrediencí, které se navíc mohou libovolně, podle chuti měnit. Špagety s kuřecím masem budou chutnat jak dětem, tak dospělým, kteří si k nim mohou dát sklenku nějakého vyhlazeného bílého vína. Špagety s kuřecím masem zastoupí rychlou večeři i lehký oběd a navíc do nich lze přidat nějaká ostřidla pro otrlejší strávníky. Špagety s kuřecím masem by mohly být jasnou volbou při řešení běžných provozních pokrmů, ale když vyladíte složení surovin a jejich chutě do harmonického celku, může jít vlastně o zajímavé jídlo třeba pro romantickou večeři.
Ingredience aneb co potřebujete
olivový olej
150 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
sůl a pepř
1 balení špaget
2 stroužky česneku, najemno nasekané
45 g sušených rajčat, nakrájených na nudličky
150 g cherry rajčat
hrst čerstvé bazalky + na ozdobu
Postup vaření podle receptu
Na 3 lžících oleje v hlubší pánvi orestujte kuřecí maso dozlatova, které předtím nezapomeňte osolit. Vyjměte ho a dejte stranou.
Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
Do pánve po mase dejte česnek, sušená rajčata a cherry rajčata. Vše 5 minut restujte. Kdyby se suroviny začaly připékat, přilijte lžíci vody z těstovin. Opepřete a přidejte bazalku.
Zcezené těstoviny smíchejte v pánvi s kuřecím masem a restovanými rajčaty a podávejte ozdobené nasekanou bazalkou a opečenými cherry rajčátky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špagety s kuřecím masem
Špagety s kuřecím masem jsou chutné a rychlé jídlo, které si oblíbí každý milovník italské kuchyně. Příprava začíná vařením těstovin do al dente stavu, zatímco kuřecí maso je lehce osmaženo na pánvi s olivovým olejem. Do hotového pokrmu se často přidávají čerstvá bazalka, rajčatové pyré a parmezán, které dodají špagetám nezaměnitelnou chuť. Podávání s čerstvě strouhaným sýrem podtrhne kulinářský zážitek. Tento pokrm je nejen snadný na přípravu, ale také skvělým způsobem, jak využít zbylé kuřecí maso. Je ideální pro rychlou a chutnou večeři.