Klasická hořčice (domácí)

Klasická hořčice (domácí)
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Hořčice patří mezi nejpopulárnější a nejčastěji používané dochucovadla. Její aplikace je velmi rozmanitá, dokáže zlepšit…

Ingredience aneb co potřebujete

50 g hořčičných semínek
2 lžičky cukru
1/4 lžičky soli
2-4 lžičky oleje
60-70 ml 8% octa
60-70 ml vody

Postup vaření podle receptu

Hořčičná semínka rozemeleme na jemný prášek - k tomu jsem použila elektrický mlýnek na kávu, který mám výhradně na tyto účely, jako je mletí semínek nebo sekání tvrdých zrn do těsta na chléb.

Vodu s octem přivedeme k varu a ještě vřelou ji nalijeme na semínka.

Do směsi přidáme olej, sůl a cukr, vše důkladně promícháme a ochutnáme. Podle chuti můžeme upravit množství soli a cukru.

Po vychladnutí dáme do lednice, kde hořčice přirozeně zhoustne.

Čerstvá hořčice má silnou octovou vůni, která s chlazením zeslabuje jak chuť, tak i vůni.

Co jste ještě nevěděli o receptu Klasická hořčice (domácí)

Klasická hořčice je oblíbený dochucovadlo, které dodává pokrmům pikantní nádech. Její příprava doma je jednoduchá a umožňuje přizpůsobit chuť přesně podle vašich představ. Základními ingrediencemi jsou hořčičné semínka, ocet, sůl a voda. Domácí hořčice je nejen chutnější než kupovaná, ale také bez konzervantů a umělých přísad. Můžete experimentovat s různými bylinkami a kořením, aby vznikly jedinečné variace. Podávejte ji k masům, salátům nebo jako součást sendvičů a užijte si skvělou chuť, kterou si zamilujete!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: zavařování, vaření, snadné, běžný den, česká, snadný, do 50 korun, ostatní, pikantní, večírky a oslavy, nakládání, grilování a bbq

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Klasická hořčice (domácí).

Přidat komentář