Klasická hořčice (domácí)

Hořčice patří mezi nejpopulárnější a nejčastěji používané dochucovadla. Její aplikace je velmi rozmanitá, dokáže zlepšit…
Ingredience aneb co potřebujete
50 g hořčičných semínek
2 lžičky cukru
1/4 lžičky soli
2-4 lžičky oleje
60-70 ml 8% octa
60-70 ml vody
Postup vaření podle receptu
Hořčičná semínka rozemeleme na jemný prášek - k tomu jsem použila elektrický mlýnek na kávu, který mám výhradně na tyto účely, jako je mletí semínek nebo sekání tvrdých zrn do těsta na chléb.
Vodu s octem přivedeme k varu a ještě vřelou ji nalijeme na semínka.
Do směsi přidáme olej, sůl a cukr, vše důkladně promícháme a ochutnáme. Podle chuti můžeme upravit množství soli a cukru.
Po vychladnutí dáme do lednice, kde hořčice přirozeně zhoustne.
Čerstvá hořčice má silnou octovou vůni, která s chlazením zeslabuje jak chuť, tak i vůni.
Co jste ještě nevěděli o receptu Klasická hořčice (domácí)
Klasická hořčice je oblíbený dochucovadlo, které dodává pokrmům pikantní nádech. Její příprava doma je jednoduchá a umožňuje přizpůsobit chuť přesně podle vašich představ. Základními ingrediencemi jsou hořčičné semínka, ocet, sůl a voda. Domácí hořčice je nejen chutnější než kupovaná, ale také bez konzervantů a umělých přísad. Můžete experimentovat s různými bylinkami a kořením, aby vznikly jedinečné variace. Podávejte ji k masům, salátům nebo jako součást sendvičů a užijte si skvělou chuť, kterou si zamilujete!