Anglický toast s vejcem

Anglický toast s vejcem
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

V každém krajíčku uděláme otvor o průměru přibližně 3 cm (nebo čtvercový tvar) a z jedné strany osmahneme na másle. Poté je otočíme a přes otvor umístíme…

Ingredience aneb co potřebujete

4 plátky anglické slaniny
2 plátky bílého chleba
2 vejce
2 lžíce másla
pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Do každého kousku uděláme otvor o průměru přibližně 3 cm (nebo ve tvaru čtverce) a z jedné strany ho opečeme na másle.

Zjistíme, že poté otočíme, přes otvor umístíme slaninu do tvaru kříže a lehce ji vtlačíme dovnitř.

Vejce nalijeme tak, aby žloutek zůstal v prohlubni, a smažíme je spodní stranou, dokud se lehce nesmíří.

Dochutíme solí a pepřem a přidáme čerstvou zeleninu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Anglický toast s vejcem

Anglický toast s vejcem, známý také jako "Egg on Toast", je oblíbené britské jídlo, které kombinuje jednoduchost a výživnost. Tradičně se připravuje z jemně opečeného chleba, na který se kladou vejce, obvykle volské oko nebo míchaná vejce. Jídlo je často doplněno solí a pepřem a podává se s rozpuštěným máslem. Je ideální jako rychlá snídaně nebo lehký oběd, ať už doma, nebo na cestách. Tento pokrm si získal srdce mnoha lidí díky své jednoduchosti a lahodnosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, slané, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, smažení, ostatní, snídaně, do 15 minut

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Anglický toast s vejcem.

Přidat komentář