Anglický toast s vejcem

V každém krajíčku uděláme otvor o průměru přibližně 3 cm (nebo čtvercový tvar) a z jedné strany osmahneme na másle. Poté je otočíme a přes otvor umístíme…
Ingredience aneb co potřebujete
4 plátky anglické slaniny
2 plátky bílého chleba
2 vejce
2 lžíce másla
pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Do každého kousku uděláme otvor o průměru přibližně 3 cm (nebo ve tvaru čtverce) a z jedné strany ho opečeme na másle.
Zjistíme, že poté otočíme, přes otvor umístíme slaninu do tvaru kříže a lehce ji vtlačíme dovnitř.
Vejce nalijeme tak, aby žloutek zůstal v prohlubni, a smažíme je spodní stranou, dokud se lehce nesmíří.
Dochutíme solí a pepřem a přidáme čerstvou zeleninu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Anglický toast s vejcem
Anglický toast s vejcem, známý také jako "Egg on Toast", je oblíbené britské jídlo, které kombinuje jednoduchost a výživnost. Tradičně se připravuje z jemně opečeného chleba, na který se kladou vejce, obvykle volské oko nebo míchaná vejce. Jídlo je často doplněno solí a pepřem a podává se s rozpuštěným máslem. Je ideální jako rychlá snídaně nebo lehký oběd, ať už doma, nebo na cestách. Tento pokrm si získal srdce mnoha lidí díky své jednoduchosti a lahodnosti.