Smažený sýr v horkovzdušné fritéze

Recept na smažený sýr v horkovzdušné fritéze někteří z nás Čechů označují za národní pokrm. Respektive obyčejný smažený sýr je prý tradičnější než třeba vepřo knedlo zelo. Nevíme, nechceme soudit, ale je fakt, že smažený sýr v horkovzdušné fritéze se řadí ke zdravějším variantám této pochoutky. A navíc má smažený sýr v horkovzdušné fritéze ještě jednu velkou výhodu. Můžete sýra dělat najednou víc než na pánvi, takže všichni dostanou čerstvý smažený sýr, ještě se roztékající kousek. A to je velmi, velmi důležité.
Na recept na smažený sýr v horkovzdušné fritéze použijte raději tučnější sýr, alespoň 45%. Pokud bojujete s neposlušným sýrem, který rád utíká z trojobalu, obalte ho ve vajíčku a strouhance ještě jednou. Jako další trik, který funguje na vytékající smažený sýr, může posloužit chvilkové setrvání obaleného sýra v mrazáku.
Dejte se do toho! Recept na smažený sýr v horkovzdušné fritéze se bude hodit tak nepředvídatelně, jako se nečekaně objevují chutě na NĚCO. Dobrou chuť!
Ingredience aneb co potřebujete
2 plátky sýru
1 vejce
mouka (hladká)
strouhanka
trochu oleje
Postup vaření podle receptu
Vezměte plátek sýra tlustý cca 1 cm. Obalte jej v klasickém trojobale. K obalení lze rovněž použít nadrcené cornflakes nebo kukuřičnou strouhanku.
Jestli se rozhodnete pro smažený sýr na pánvi, pořádně rozpalte olej, až se na něm budou tvořit bublinky. Smažený sýr v horkovzdušné fritéze bude hotový asi za 5 minut. Fritézu nastavte podle typu a výrobce. Ke smažení ve fritéze lze použít vedle řepkového nebo slunečnicového oleje i například kokosový nebo dokonce olivový olej. Je to z toho důvodu, že fritéza potřebuje na smažení nižší teplotu, a tak stačí oleje s nižším kouřovým bodem.
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze podávejte s vařeným bramborem, hranolkami nebo v housce.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený sýr v horkovzdušné fritéze
Smažený sýr připravený v horkovzdušné fritéze je moderní a zdravější alternativou k tradičnímu smaženému sýru. Využití horkovzdušné fritézy minimalizuje množství použitého oleje, což vede k méně kalorickému pokrmu. Tento přístroj umožňuje vytvořit dokonale křupavou strouhanku, která obalí rozpuštěný sýr uvnitř, aniž by utrpěla jeho chuť. Příprava je velmi snadná: obalené sýrové kousky vložte do fritézy a smažte do zlatova. Výsledkem je chutný pokrm ideální jako předkrm, hlavní chod nebo rychlý snack. Podávejte s tatarskou omáčkou nebo domácím dipem.