Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou

Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso nejprve osušíme, odstraníme blány, osolíme a opepříme. Následně ho z každé strany osmahneme na horkém oleji. Pak ho dáme na přibližně 5 minut do rozehřáté trouby.

Ingredience aneb co potřebujete

panenka (nebo vykostěný hřbet - já použila z jelena)
10 dkg slaniny
10 dkg hub
1 šalotka
6 ks sušených naložených rajčat
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
zelená petrželka
sůl
pepř
olej
1/2 dcl sladké smetany

Postup vaření podle receptu

Maso osušujeme, zbavíme blan, okořeníme solí a pepřem a poté orestujeme ze všech stran na horkém oleji.

Následně dáme do předehřáté trouby na 200°C asi na 5 minut dopéct.

Nejprve si připravíme omáčku. Na slanině osmahneme šalotku, necháme ji mírně zhnědnout, poté přidáme houby, nakrájená sušená rajčata, tymián a rozmarýn. Trochu podlijeme a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme nasekaný česnek a zamícháme smetanu na zjemnění (nemusí být). Na závěr vmícháme ještě nasekanou petrželku a krátce prohřejeme.

Vyjmeme panenku z trouby a servírujeme ji na talíř s omáčkou, já ji podávala se šťouchanými bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou

Zvěřinová panenka, známá také jako hřbet, je lahodný a vysoce ceněný kus masa, který se vyznačuje jemnou chutí a křehkostí. Doplněná houbovou omáčkou, která umocňuje její přirozenou chuť, vytváří dokonalou harmonii mezi masem a přírodními ingrediencemi. Houbová omáčka, vyrobená z čerstvých lesních hub, smetany a koření, dodává pokrmu bohatou, zemitou chuť. Tato kombinace je ideálním vyvrcholením každé slavnostní večeře a potěší jak milovníky zvěřiny, tak i všechny gurmány.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (48 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: rajčata, houby, omáčky, restování, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pečení, bylinky, smetanová, jiné maso, houbová, zvěřina

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou.

Přidat komentář