Rýžový salát s kuřecími kousky

Ingredience aneb co potřebujete
200 - 300 g kuřecí prsa
1 konzerva sterilovaná kukuřice
200 g jasmínová rýže
marináda 1 lžíce sójová omáčka
1 lžička horká voda
sůl
1 lžička med
2 stroužky česnek
podle chuti pórek
tatarská omáčka
bílý jogurtnebo zakysaná smetana
petrželová nať
podle potřeby olivový olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Použijeme kuřecí kousky naložené v marinádě z medu, sójové omáčky a horké vody k tomu přidáme utřený česnek a trochu posolíme.
Kuřecí maso necháme marinovat minimálně hodinu, ale déle, lépe. Rýži uvaříme do měkka.
Slijeme sterilovanou kukuřici, porek omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Kuřecí kousky vložíme na pánev kde je zprudka osmahneme na olivovém oleji.
V míse smícháme rýži, maso a zeleninu. K tomu přidáme podle chuti jogurt s tatarskou omáčkou.
Vše pak posypeme čerstvě nařezanou petrželovou natí.
Salát podáváme za studena.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rýžový salát s kuřecími kousky
Rýžový salát s kuřecími kousky je vynikající a výživný pokrm, který spojuje chutě a textury. Rýže se vaří do měkka a míchá se s křupavou zeleninou, jako jsou papriky a okurky. Kuřecí maso, pečené do zlatova, dodává salátu šťavnatost a bílkoviny. Tento pokrm je ideální pro oběd nebo večeři, lehký a osvěžující, s možností různých dochucení, například těmi bylinkami nebo dresinkem. Rýžový salát je perfektní volbou na pikniky, oslavy nebo jako rychlá domácí večeře.