Rizoto

Rizoto
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Žádné italské plovoucí risotto se nemůže rovnat našemu českému. Naše česká verze je osvědčená a má oblibu napříč generacemi. Česká klasika je hojnou porcí...

Ingredience aneb co potřebujete

4 sáčky uvařené rýže
sterilovaná kukuřice
pečené vepřové maso (kuřecí nebo vepřová konzerva)
sterilovaný hrášek
sůl
mletý pepř
grilovací koření
lečo
česnek
olej
cibule

Postup vaření podle receptu

Uvaříme rýži v horké osolené vodě podle pokynů.

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Poté přidáme sterilované lečo, a pokud je lečo slané, osolíme pokrm až na závěr, abychom ho nepřesolili.

Přidáme zbývající nakrájené maso z oběda spolu s výpekem, který zůstal.

Do směsi přimícháme uvařenou rýži, hrášek, kukuřici a pokud chcete, můžete přidat i žampiony. Dochutíme mletým pepřem, grilovacím kořením a česnekem.

Vše důkladně smícháme a servírujeme se salátem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rizoto

Rizoto je oblíbené italské jídlo, které se skládá z rýže, obvykle typu Arborio, a různých dalších ingrediencí. Rýže je vařena na pomalém ohni s vývarem, což jí dodává krémovou konzistenci. Do rizota se často přidávají zelenina, houby, mořské plody nebo maso, a také parmezán, který zvyšuje chuťovou rozmanitost. Rizoto se podává jako hlavní chod a je ceněno pro svou univerzálnost a možnost různých variací, které lze přizpůsobit podle sezonních surovin a osobních preferencí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 3.8/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: Zelenina, restování, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, levné, česká, snadný, pro začátečníky, ostatní, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rizoto.

Přidat komentář