Rizoto

Žádné italské plovoucí risotto se nemůže rovnat našemu českému. Naše česká verze je osvědčená a má oblibu napříč generacemi. Česká klasika je hojnou porcí...
Ingredience aneb co potřebujete
4 sáčky uvařené rýže
sterilovaná kukuřice
pečené vepřové maso (kuřecí nebo vepřová konzerva)
sterilovaný hrášek
sůl
mletý pepř
grilovací koření
lečo
česnek
olej
cibule
Postup vaření podle receptu
Uvaříme rýži v horké osolené vodě podle pokynů.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Poté přidáme sterilované lečo, a pokud je lečo slané, osolíme pokrm až na závěr, abychom ho nepřesolili.
Přidáme zbývající nakrájené maso z oběda spolu s výpekem, který zůstal.
Do směsi přimícháme uvařenou rýži, hrášek, kukuřici a pokud chcete, můžete přidat i žampiony. Dochutíme mletým pepřem, grilovacím kořením a česnekem.
Vše důkladně smícháme a servírujeme se salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rizoto
Rizoto je oblíbené italské jídlo, které se skládá z rýže, obvykle typu Arborio, a různých dalších ingrediencí. Rýže je vařena na pomalém ohni s vývarem, což jí dodává krémovou konzistenci. Do rizota se často přidávají zelenina, houby, mořské plody nebo maso, a také parmezán, který zvyšuje chuťovou rozmanitost. Rizoto se podává jako hlavní chod a je ceněno pro svou univerzálnost a možnost různých variací, které lze přizpůsobit podle sezonních surovin a osobních preferencí.