Zelné smažené závitky
Hlávku povaříme ve slané vodě, poté opatrně oloupeme jednotlivé listy. Košťály buď seřízneme, nebo je jemně rozklepeme paličkou. Na listy dáme plátek sýra, kolena a tak dále.
Ingredience aneb co potřebujete
hlávka zelí
plátky šunkového kolena
plátky chuťově výraznější slaniny
plátky uzeného sýra
vejce
mouka
strouhanka
Postup vaření podle receptu
Hlávku uvaříme ve slané vodě, poté oloupeme jednotlivé listy a košťály buď seřízneme, nebo je lehce rozmačkáme paličkou.
Na listy dáme plátek sýra, šunku, slaninu a opět plátek sýra.
Zabalíme, obalíme ve trojím těstě a osmažíme do zlatého odstínu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zelné smažené závitky
Zelné smažené závitky jsou vynikající tradiční pokrm, který potěší jak milovníky vegetariánské kuchyně, tak i ty, kdo vyhledávají chuťové zážitky. Tyto křupavé závitky jsou plněné nádivkou z různých ingrediencí, jako jsou rýže, houby a koření, které jsou zabalena do tenkých listů zelí. Po smažení získávají zlatavou barvu a lahodnou chuť. Podávají se často s dipem nebo omáčkou, která zvýrazní jejich vynikající chuť. Jsou ideálním občerstvením na různé společenské akce či rodinné oslavy.

Tomáš Rohlena