Zelné smažené závitky

Zelné smažené závitky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Hlávku povaříme ve slané vodě, poté opatrně oloupeme jednotlivé listy. Košťály buď seřízneme, nebo je jemně rozklepeme paličkou. Na listy dáme plátek sýra, kolena a tak dále.

Ingredience aneb co potřebujete

hlávka zelí
plátky šunkového kolena
plátky chuťově výraznější slaniny
plátky uzeného sýra
vejce
mouka
strouhanka

Postup vaření podle receptu

Hlávku uvaříme ve slané vodě, poté oloupeme jednotlivé listy a košťály buď seřízneme, nebo je lehce rozmačkáme paličkou.

Na listy dáme plátek sýra, šunku, slaninu a opět plátek sýra.

Zabalíme, obalíme ve trojím těstě a osmažíme do zlatého odstínu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zelné smažené závitky

Zelné smažené závitky jsou vynikající tradiční pokrm, který potěší jak milovníky vegetariánské kuchyně, tak i ty, kdo vyhledávají chuťové zážitky. Tyto křupavé závitky jsou plněné nádivkou z různých ingrediencí, jako jsou rýže, houby a koření, které jsou zabalena do tenkých listů zelí. Po smažení získávají zlatavou barvu a lahodnou chuť. Podávají se často s dipem nebo omáčkou, která zvýrazní jejich vynikající chuť. Jsou ideálním občerstvením na různé společenské akce či rodinné oslavy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (52 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, smažení, zelí, ostatní, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zelné smažené závitky.

Přidat komentář