Těsto na pizzu

Těsto na pizzu by měla zvládnout každá kuchařka i každý kuchař. Protože nikdy nevíte, kdy budete těsto na pizzu potřebovat. Sami uvidíte, že jeho příprava nezabere příliš mnoho času a příliš mnoho soustředění. Ale potom vás těsto na pizzu překvapí svojí podobností, kterou bude mít k pizzám, které si dáváte v pizzeriích. Proto je recept na těsto na pizzu tak oblíbený. Za málo peněz, hodně muziky. A jak se vyrovnat s faktem, že drtivá většina z nás doma nemá tradiční zděnou pec na pizzu?
Co se týká plechu, tak ho nechte nahřát spolu s troubou a pizzu na něj potom na pečicím papíře opatrně přesuňte. Nebo si pořiďte pizza kámen.
Troubu na 250 °C zapínejte už půl hodiny předem.
Těsto na pizzu pečte hned, aby nezačalo podruhé kynout. Nejvláčnější a nejkřupavější těsto na pizzu vzniká z polohrubé mouky.
Ingredience aneb co potřebujete
20 g droždí (1/2 kostky)
½ čajové lžičky krupicového cukru
500 g pšeničné polohrubé mouky
5 polévkových lžic panenského olivového oleje
1 čajová lžička soli
Postup vaření podle receptu
Nejprve nechte vzejít kvásek. Rozdrobené droždí smíchejte s trochou vlažné vody a cukrem.
Ve větší míse promíchejte kvásek, mouku, sůl a olej. Postupným přiléváním vlažné vody (300 ml) vznikne vláčné a soudržné těsto na pizzu.
Na pomoučněném vále těsto na pizzu začněte pořádně hníst. Bude potom pružné a nelepivé.
Vytvarujte bochánek, poprašte ho moukou, zakryjte utěrkou a 1–2 hodiny nechte kynout. Velmi pravděpodobně zdvojnásobí svůj objem.
Těsto na pizzu potom rovnoměrně rozdělte na části a z každé z nich vyválejte placku, na kterou dejte cokoliv, co na pizze máte rádi, a hned vložte do rozpálené trouby.
Co jste ještě nevěděli o receptu Těsto na pizzu
Těsto na pizzu je základní součástí jedné z nejpopulárnějších jídel pocházejících z Itálie. Připravuje se z jednoduchých ingrediencí jako je mouka, voda, droždí a sůl. K vyvalení na tenký plát se přidává olivový olej, který zajistí správnou elasticitu. Před pečením se těsto nechá vykynout, aby bylo nadýchané. Každý region a kuchař může do receptu přidávat své oblíbené suroviny, čímž dává pizze vlastní charakter. Správně připravené těsto je křupavé na okrajích a měkké uprostřed, ideální pro jakékoliv toppingy.