Těsto na pizzu

Těsto na pizzu
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 4

Těsto na pizzu by měla zvládnout každá kuchařka i každý kuchař. Protože nikdy nevíte, kdy budete těsto na pizzu potřebovat. Sami uvidíte, že jeho příprava nezabere příliš mnoho času a příliš mnoho soustředění. Ale potom vás těsto na pizzu překvapí svojí podobností, kterou bude mít k pizzám, které si dáváte v pizzeriích. Proto je recept na těsto na pizzu tak oblíbený. Za málo peněz, hodně muziky. A jak se vyrovnat s faktem, že drtivá většina z nás doma nemá tradiční zděnou pec na pizzu?

Co se týká plechu, tak ho nechte nahřát spolu s troubou a pizzu na něj potom na pečicím papíře opatrně přesuňte. Nebo si pořiďte pizza kámen.
Troubu na 250 °C zapínejte už půl hodiny předem.
Těsto na pizzu pečte hned, aby nezačalo podruhé kynout. Nejvláčnější a nejkřupavější těsto na pizzu vzniká z polohrubé mouky.

Ingredience aneb co potřebujete

20 g droždí (1/2 kostky)
½ čajové lžičky krupicového cukru
500 g pšeničné polohrubé mouky
5 polévkových lžic panenského olivového oleje
1 čajová lžička soli

Postup vaření podle receptu

Nejprve nechte vzejít kvásek. Rozdrobené droždí smíchejte s trochou vlažné vody a cukrem.

Ve větší míse promíchejte kvásek, mouku, sůl a olej. Postupným přiléváním vlažné vody (300 ml) vznikne vláčné a soudržné těsto na pizzu.

Na pomoučněném vále těsto na pizzu začněte pořádně hníst. Bude potom pružné a nelepivé.

Vytvarujte bochánek, poprašte ho moukou, zakryjte utěrkou a 1–2 hodiny nechte kynout. Velmi pravděpodobně zdvojnásobí svůj objem.

Těsto na pizzu potom rovnoměrně rozdělte na části a z každé z nich vyválejte placku, na kterou dejte cokoliv, co na pizze máte rádi, a hned vložte do rozpálené trouby.

Co jste ještě nevěděli o receptu Těsto na pizzu

Těsto na pizzu je základní součástí jedné z nejpopulárnějších jídel pocházejících z Itálie. Připravuje se z jednoduchých ingrediencí jako je mouka, voda, droždí a sůl. K vyvalení na tenký plát se přidává olivový olej, který zajistí správnou elasticitu. Před pečením se těsto nechá vykynout, aby bylo nadýchané. Každý region a kuchař může do receptu přidávat své oblíbené suroviny, čímž dává pizze vlastní charakter. Správně připravené těsto je křupavé na okrajích a měkké uprostřed, ideální pro jakékoliv toppingy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Pro děti, Italské, Těsta
Štítky: italská kuchyně, pizza, těsto, těsto na pizzu

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Těsto na pizzu.

Přidat komentář