Dýňové nočky s lososem a sýrovou“ omáčkou bez lepku, mléka a vajec

Dýňové nočky s lososem a sýrovou“ omáčkou bez lepku, mléka a vajec
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Obě mouky smícháme s hráškem, solí a xanthanem, poté přidáme olej a postupně doléváme vodu, dokud nevznikne tužší, nelepivé těsto. Z těsta…

Ingredience aneb co potřebujete

150 g mouky z dýňových semínek (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
2 lžíce Hrašky
1 lžička soli
1/2 lžičky Xanthanu
1 lžíce oleje
360-380 ml vody

asi 100 g uzeného lososa

1 balení pomazánky Sojakrém (nebo 100 g jiné bez mléčné pomazánky připomínající tavený sýr)
200 ml rostlinného mléka
1 lžíce lahůdkového droždí (Tebi)
sůl

Postup vaření podle receptu

Obě mouky smícháme s hráškem, solí a xanthanem, potom přidáme olej a postupně přiléváme vodu, dokud nevznikne tužší nelepivé těsto. Z těsta si odebíráme kousky velikosti kaštanu a formujeme noky.

Noky nasypeme do vroucí osolené vody, do které přidáme lžíci oleje a lžičku jedlé sody, aby se nelepily. Občas je promícháme, až začnou vařit. Jakmile se odlepí od dna a vyplavou na hladinu, vaříme je ještě asi 3-4 minuty. Poté je scedíme a můžeme podávat.

Uzeného lososa nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi je krátce osmažíme.

Pomazánku ze sýra společně s rostlinným mlékem zahřejeme, až začne vřít, a stále mícháme, dokud se ingredience nespojí. Podle potřeby dosolíme. Pro intenzivnější chuť můžeme přidat lžíci lahůdkového droždí. Na talíř si dáme porci nočků, posypeme opečeným lososem a přelijeme omáčkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňové nočky s lososem a sýrovou“ omáčkou bez lepku, mléka a vajec

Dýňové nočky s lososem a sýrovou omáčkou bez lepku, mléka a vajec představují lahodné a zdravé jídlo, které potěší všechny milovníky moderní kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou jemné dýňové nočky, které jsou lehké a výživné. Losos přidává pokrmu bohatou chuť a zdravé omega-3 mastné kyseliny. Sýrová omáčka, vyrobená z rostlinných alternativ, dokonale doplňuje celé jídlo a zajišťuje krémovost bez použití mléka. Tento recept je ideální pro všechny, kteří hledají bezlepkový a veganský pokrm plný chuti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: omáčky, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, snadný, bezlepkové, podzimní, dietní recepty, zeleninová jídla, dýně, evropská, dietní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dýňové nočky s lososem a sýrovou“ omáčkou bez lepku, mléka a vajec.

Přidat komentář