Dýňové nočky s lososem a sýrovou“ omáčkou bez lepku, mléka a vajec

Obě mouky smícháme s hráškem, solí a xanthanem, poté přidáme olej a postupně doléváme vodu, dokud nevznikne tužší, nelepivé těsto. Z těsta…
Ingredience aneb co potřebujete
150 g mouky z dýňových semínek (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
2 lžíce Hrašky
1 lžička soli
1/2 lžičky Xanthanu
1 lžíce oleje
360-380 ml vody
asi 100 g uzeného lososa
1 balení pomazánky Sojakrém (nebo 100 g jiné bez mléčné pomazánky připomínající tavený sýr)
200 ml rostlinného mléka
1 lžíce lahůdkového droždí (Tebi)
sůl
Postup vaření podle receptu
Obě mouky smícháme s hráškem, solí a xanthanem, potom přidáme olej a postupně přiléváme vodu, dokud nevznikne tužší nelepivé těsto. Z těsta si odebíráme kousky velikosti kaštanu a formujeme noky.
Noky nasypeme do vroucí osolené vody, do které přidáme lžíci oleje a lžičku jedlé sody, aby se nelepily. Občas je promícháme, až začnou vařit. Jakmile se odlepí od dna a vyplavou na hladinu, vaříme je ještě asi 3-4 minuty. Poté je scedíme a můžeme podávat.
Uzeného lososa nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi je krátce osmažíme.
Pomazánku ze sýra společně s rostlinným mlékem zahřejeme, až začne vřít, a stále mícháme, dokud se ingredience nespojí. Podle potřeby dosolíme. Pro intenzivnější chuť můžeme přidat lžíci lahůdkového droždí. Na talíř si dáme porci nočků, posypeme opečeným lososem a přelijeme omáčkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňové nočky s lososem a sýrovou“ omáčkou bez lepku, mléka a vajec
Dýňové nočky s lososem a sýrovou omáčkou bez lepku, mléka a vajec představují lahodné a zdravé jídlo, které potěší všechny milovníky moderní kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou jemné dýňové nočky, které jsou lehké a výživné. Losos přidává pokrmu bohatou chuť a zdravé omega-3 mastné kyseliny. Sýrová omáčka, vyrobená z rostlinných alternativ, dokonale doplňuje celé jídlo a zajišťuje krémovost bez použití mléka. Tento recept je ideální pro všechny, kteří hledají bezlepkový a veganský pokrm plný chuti.