Boloňské ragú

Boloňské ragú
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Co uvařit k obědu? Skvělé boloňské ragú.

Ingredience aneb co potřebujete

sůl
50 g pravé máslo
2 konzervy rajčata - nakrájená
1 ks celer
kvalitní slanina
1/4 kg vepřové maso - mleté
1 ks kuchyňská cibule
3/4 l šťáva - rajčatová
1 sklenička červené víno - suché
3 polévkové lžíce olej - olivový
1 sklenička mléko
pár lístků bazalky
černý pepř - mletý
1/4 l vývar - hovězí
1/4 kg hovězí maso - mleté
1 ks mrkev

Postup vaření podle receptu

Doba vaření je delší, ale chuť a vůně nás okouzlí.

Zeleninu (cibuli, celer, mrkev) zbavíme slupky

a v mixéru rozmixujeme.

Všechno maso si přendáme do mísy. Na prkénku si pokrájíme kus kvalitní slaniny a zapracujeme ji do masa.

Olivový olej si nalijeme do kastrolu. Vložíme kousek másla.

Přisypeme a osmahneme rozmixovanou zeleninu.

Vložíme maso se slaninou.

Po chvilce ochutíme červeným vínem. Provaříme. Zakápneme hovězím vývarem. Zalijeme šťávou z rajčat. Vyklopíme konzervy s pokrájenými rajčaty.

Přisolíme. Vaříme cca 120 minut.

Průběžně mícháme a doléváme hovězí vývar.

Do uvařeného ragú vhodíme pár listů bazalky. Zalijeme trochou mléka. Promícháme a případně ještě okořeníme a osolíme.

Servírujeme s oblíbenými kvalitními těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Boloňské ragú

Boloňské ragú, známé také jako ragù alla bolognese, je tradiční italská omáčka pocházející z Boloně. Je základem pro mnoho oblíbených jídel, včetně těstovin tagliatelle al ragù nebo lasagne alla bolognese. Klíčovými ingrediencemi jsou mleté maso (často hovězí a vepřové), rajčata, cibule, mrkev, celer a víno. Dlouhé pomalé vaření této omáčce dodává bohatou a hlubokou chuť. Podává se obvykle s těstovinami, které dokáží nasát její chuť a vytvoří lahodný pokrm. Každá rodina může mít svou vlastní variantu receptu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Omáčky, Hovězí maso, Mleté maso, Italské, Příloha, Špagety
Štítky: italská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Boloňské ragú.

Přidat komentář