Marinovaná vepřová játra na grilu

"Mám rád játra, ty máš rád játra... Kdo by neznal tento populární dětský jazykolam. Plátky vepřových jater smícháme s pikantní marinádou a necháme je marinovat..."
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřových jater
větvičky oregana
Marináda
100 ml červeného vína
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce worcestru
grilovací koření
Postup vaření podle receptu
Omyjeme játra a nakrájíme je na plátky.
Smícháme olej, víno, worcesterskou omáčku a grilovací koření, čímž vytvoříme marinádu, do které zakápneme plátky jater. Ty pak proložíme větvičkami oregana.
Necháme stát alespoň 2 hodiny.
Užíváme si grilování na grilu či na grilovací pánvi.
Servírujeme s bramborami nebo s chlebem, čerstvou zeleninou a tatarským dipem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marinovaná vepřová játra na grilu
Marinovaná vepřová játra na grilu jsou lahodným a šťavnatým pokrmem, který potěší milovníky masa. Játra jsou před grilováním marinována v aromatických bylinkách a koření, což dodává pokrmu intenzivní chuť. Grilování na vysokém žáru zajistí, že játra zůstanou křehká a plná šťávy, zatímco povrch se krásně opeče a získá zlatavou barvu. Tento pokrm je skvělý na letní grilování s přáteli, ideálně servírovaný s čerstvým salátem nebo pečivem. Užijte si kombinaci chutí a textur, které vás potěší!