Bramborové šišky

Šišky s mákem jsou válečky z bramborového těsta, které jsou posypané mákem a cukrem. Měli jste je někdy od babičky nebo maminky? Podle našeho receptu je…
Ingredience aneb co potřebujete
800 g vařených brambor
10 g soli
2 vejce
350 g hrubé mouky
mák
cukr
rozpuštěné máslo
Postup vaření podle receptu
Uvařené studené brambory nastrouháme, přidáme mouku, osolíme, vložíme vejce a zpracujeme směs na těsto. Z těsta vytvoříme dlouhé válečky, které nakrájíme na krátké silné kousky a upravíme do tvaru šišek.
Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Poté je scedíme a necháme odkapat.
Na hotový pokrm nasypeme mletý mák smíchaný s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Můžeme také použít strouhaný perník nebo osmaženou sladkou strouhanku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové šišky
Bramborové šišky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, který se skládá především z bramborového těsta. Tyto malé knedlíky se často plní různými ingrediencemi, jako jsou tvaroh, jablka nebo makové náplně. Vařené šišky se podávají obvykle posypané strouhankou a máslem, což jim dodává vynikající chuť. Můžete je také servírovat jako přílohu k omáčkám nebo masovým pokrmům. Bramborové šišky jsou výživné a snadno připravitelné, což z nich činí oblíbený pokrm pro rodinné obědy.