Bramborové šišky

Bramborové šišky
Doba přípravy: 26 minut
Doba vaření: 4 minut
Porce: 4

Šišky s mákem jsou válečky z bramborového těsta, které jsou posypané mákem a cukrem. Měli jste je někdy od babičky nebo maminky? Podle našeho receptu je…

Ingredience aneb co potřebujete

800 g vařených brambor
10 g soli
2 vejce
350 g hrubé mouky
mák
cukr
rozpuštěné máslo

Postup vaření podle receptu

Uvařené studené brambory nastrouháme, přidáme mouku, osolíme, vložíme vejce a zpracujeme směs na těsto. Z těsta vytvoříme dlouhé válečky, které nakrájíme na krátké silné kousky a upravíme do tvaru šišek.

Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Poté je scedíme a necháme odkapat.

Na hotový pokrm nasypeme mletý mák smíchaný s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Můžeme také použít strouhaný perník nebo osmaženou sladkou strouhanku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové šišky

Bramborové šišky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, který se skládá především z bramborového těsta. Tyto malé knedlíky se často plní různými ingrediencemi, jako jsou tvaroh, jablka nebo makové náplně. Vařené šišky se podávají obvykle posypané strouhankou a máslem, což jim dodává vynikající chuť. Můžete je také servírovat jako přílohu k omáčkám nebo masovým pokrmům. Bramborové šišky jsou výživné a snadno připravitelné, což z nich činí oblíbený pokrm pro rodinné obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (105 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: vaření, oběd, snadné, rychlé, večeře, levné, česká, snadný, pro děti, do 30 minut, do 50 korun, sladké, zimní recepty, sladká jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové šišky.

Přidat komentář