Čerstvé rohlíky

Čerstvé rohlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V míse si z trochy mouky, vody, cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít. Pak smícháme se zbytkem mouky, cukru,  solí, majonézou a mlékem. Dáme někam stranou do tepla a pokud možno i vlhka asi tak na 30minut vykynout.

Ingredience aneb co potřebujete

na potření 1 ks vejce
podle chuti 2 lžíce kmín
těsto 1/2 kostky droždí
250 ml mléko
500 g hladká mouka
100 g majonéza
1 lžička cukr moučka
1 lžička sůl

Postup vaření podle receptu

Z vykynutého těsta odebíráme kousky těsta, kterých bude asi 15. Z každého z nich vyválíme placku, vyřízneme si  trojúhelník, který pak srolujeme do rohlíkového tvaru. Na plech si připravíme pečící papír a na ten pak rohlíky pokládáme. Necháme ještě chvíli vykynout, poté potřeme vodou či rozmíchaným vejcem. Posypeme hrubou solí, kmínem nebo mákem.

Vkládáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme po dobu přibližně 15minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čerstvé rohlíky

Čerstvé rohlíky jsou nezbytnou součástí každého českého snídaně. Jejich měkká a nadýchaná struktura spolu s křupavou kůrkou dělá z rohlíků oblíbenou pochoutku. Můžete je podávat s máslem, sýrem nebo šunkou, ale skvěle chutnají i samotné. Vůně čerstvě upečených rohlíků se šíří pekárnami a láká nejen místní obyvatele, ale i kolemjdoucí. Jsou symbolem domácí pohody a tradice českého pečení. Neexistuje nic lepšího než teplý rohlík, který si vychutnáte s šálkem kávy nebo čaje.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Chuťovky, Pečivo
Štítky: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čerstvé rohlíky.

Přidat komentář