Čerstvé rohlíky

V míse si z trochy mouky, vody, cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít. Pak smícháme se zbytkem mouky, cukru, solí, majonézou a mlékem. Dáme někam stranou do tepla a pokud možno i vlhka asi tak na 30minut vykynout.
Ingredience aneb co potřebujete
na potření 1 ks vejce
podle chuti 2 lžíce kmín
těsto 1/2 kostky droždí
250 ml mléko
500 g hladká mouka
100 g majonéza
1 lžička cukr moučka
1 lžička sůl
Postup vaření podle receptu
Z vykynutého těsta odebíráme kousky těsta, kterých bude asi 15. Z každého z nich vyválíme placku, vyřízneme si trojúhelník, který pak srolujeme do rohlíkového tvaru. Na plech si připravíme pečící papír a na ten pak rohlíky pokládáme. Necháme ještě chvíli vykynout, poté potřeme vodou či rozmíchaným vejcem. Posypeme hrubou solí, kmínem nebo mákem.
Vkládáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme po dobu přibližně 15minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čerstvé rohlíky
Čerstvé rohlíky jsou nezbytnou součástí každého českého snídaně. Jejich měkká a nadýchaná struktura spolu s křupavou kůrkou dělá z rohlíků oblíbenou pochoutku. Můžete je podávat s máslem, sýrem nebo šunkou, ale skvěle chutnají i samotné. Vůně čerstvě upečených rohlíků se šíří pekárnami a láká nejen místní obyvatele, ale i kolemjdoucí. Jsou symbolem domácí pohody a tradice českého pečení. Neexistuje nic lepšího než teplý rohlík, který si vychutnáte s šálkem kávy nebo čaje.