Lívance se skořicí

Po letním obědě není nic příjemnějšího než hromádka upečených sladkých lívanců. Jemné lívanečky obalené v cukru a skořici jsou úžasné...
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml vlažného mléka
1 lžíce (plná) moučkového cukru
1-2 žloutky
1 špetka soli
10 g droždí
250 g polohrubé mouky
tuk na vymazání lívanečníku
Na obalení
moučkový cukr
mletá skořice
Postup vaření podle receptu
Droždí rozmělníme v hluboké misce s cukrem, přimícháme tři lžíce mléka, dvě lžíce mouky a vytvoříme řídký kvásek. Zakryjeme misku a necháme kvásek vykynout.
Do vykynutého kvásku vmícháme žloutky, sůl a postupně přidáváme lžíci nebo dvě mouky a lžíci mléka, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Těsto důkladně promícháme, zakryjeme je a necháme kynout na teplém místě.
Na lívanečník nebo menší pánvi rozpuštíme tuk a pomocí naběračky nalijeme vykynuté těsto, které následně pečeme z obou stran do zlatova. Po upečení ještě teplé lívanečky obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance se skořicí
Lívance se skořicí jsou oblíbenou pochoutkou, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Tato aromatická jídla se připravují z jednoduchých ingrediencí, jako jsou mouka, mléko, vejce a samozřejmě skořice, která jim dodává jedinečnou chuť. Lívance se často podávají s javorovým sirupem, medem nebo ovocem, což je činí skvělou volbou pro snídani nebo dezert. Jejich nadýchaná textura a lahodná vůně vytvářejí dokonalý zážitek.