Ořechové úly

Ořechové úly
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nejprve si umeleme piškoty a s nimi smícháme všechny ingredience na těsto. Vyhněteme a necháme do druhého dne odležet.

Ingredience aneb co potřebujete

těsto 3 lžíce mléko
1 lžíce rum
160 g piškoty
50 g ořechy
1 lžíce kakao
60 g máslo
160 g cukr moučka
krém 4 lžíce rum nebo vaječný koňak
1 ks žloutek
150 g máslo
150 g cukr moučka
podle potřeby cukr moučka
1 balíček piškoty (podstavec)
čokoládová poleva

Postup vaření podle receptu

Na krém si vymícháme cukr a máslo, žloutek a rum, do hladkého krému.

Z těsta pak tvarujeme malé kuličky, kterými pak plníme formy na vosí hnízda vysypaná moučkovým cukrem. Poté je plníme připraveným krémem a přiklopíme piškotem.

Špičky úlů můžeme namočit v čokoládě.

Z jednoho těsta je asi 40 úlů.

Co jste ještě nevěděli o receptu Ořechové úly

Ořechové úly jsou tradiční český dezert, který potěší všechny milovníky ořechů a sladkostí. Tento lahodný zákusek se skládá z křehkého těsta plněného sladkým krémem a sekanými ořechy. Často se podává s čokoládovou polevou, která zajišťuje dokonalou chuťovou harmonii. Ořechové úly jsou oblíbené na svatbách, narozeninových oslavách a různých rodinných setkáních. Jejich příprava vyžaduje trpělivost, ale výsledný dezert stojí za to a zanechá příjemný dojem na každém mlsném jazýčku.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Chuťovky, Moučník, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Ořechové úly.

Přidat komentář