Kynuté ovocné knedlíky

Vytvoření ovocných knedlíků z kynutého těsta je mnohem jednodušší, než se zdá! Na konci nás čeká talíř voňavých, nadýchavých knedlíků, posypaných…
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
500 g polohrubé mouky
250 g pšeničné krupice
3 lžíce cukru
30 g čerstvého droždí
350-450 ml mléka (podle potřeby)
2 vejce
1 velká špetka soli
Ovoce
jahody
broskve
borůvky
Na povrch
moučkový cukr
tvaroh na strouhání
máslo
Postup vaření podle receptu
Do vlažného mléka přidáme cukr a rozdrcené droždí, dobře promícháme a necháme vzniknout kvásku.
Do mísy s kynutým kváskem přimícháme mouku, krupici, vejce, sůl a zbytek mléka podle potřeby a vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout.
Vypracujeme kynuté těsto prsty na pomoučeném válu a nakrájíme je na stejně velké kusy.
Z každého kousku těsta vytvoříme placku, na kterou umístíme ovoce, a poté okraje důkladně spojíme, čímž vznikne malý, kulatý knedlík.
Knedlíčky přikryjeme přeloženou utěrkou a necháme je kynout přibližně 20-25 minut.
Vařené knedlíky, které vyběhly, vaříme v osolené vodě přibližně 4 až 8 minut, v závislosti na jejich velikosti.
Servírujeme na talíři teplé, obohacené strouhaným tvarohem, cukrem a zalité rozpuštěným máslem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kynuté ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně. Tyto knedlíky se vyrábějí z kynutého těsta, které je plněné ovocem, nejčastěji meruňkami, švestkami nebo borůvkami. Po uvaření se servírují s rozpuštěným máslem, posypané cukrem a může se podávat i se smetanou nebo tvarohem. Kynuté ovocné knedlíky jsou dokonalou kombinací vláčného těsta a sladkého ovoce, což je dává do role oblíbeného dezertu, který si užijí nejen děti, ale i dospělí.