Rychlé medové perníčky

Začneme těstem, na které si v hrnci rozmícháme Heru s medem a moučkovým cukrem. Tohle si přelijeme do mísy společně s vejci, perníkovým kořením a moukou, kterou přisypáváme postupně. Jako poslední si přidáme sodu. Všechno řádně vypracujeme do tužšího těsta a dáme do lednice na půl hoďky uležet.
Ingredience aneb co potřebujete
na potření 2 ks vejce
poleva 1 lžička solamyl
1/2 ks citron
30 dkg cukr moučka
2 ks bílek
těsto 2 lžíce med
5 dkg Hera
13 dkg cukr moučka
30 dkg hladká mouka
2 lžičky perníkové koření
2 ks vejce
1 lžíce soda
Postup vaření podle receptu
Rozehřejeme troubu na 200°C.
Na pomoučeném podkladě si vyválíme těsto do asi půlcentimetrové tloušťky. Vezmeme si tvořítka a jimi vykrajujeme. Tyto vykrojené tvary pak pokládáme na připravený plech s pečícím papírem či vymažeme tukem a vkládáme do předehřáté trouby a pečeme 3-5minut, dokud nám perníčky nezrůžoví.
Po vyndání potíráme rozkvedlaným vajíčkem.
Připravíme si polevu smícháním cukru, citronové šťávy a bílku a vyšleháme do bílé hladké hmoty.
Polevou perníčky ozdobíme a dáváme odležet do druhého dne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlé medové perníčky
Rychlé medové perníčky jsou oblíbeným dezertem, který potěší svou měkkou a voňavou texturou. Příprava je jednoduchá a rychlá; stačí smíchat med, cukr a koření s moukou a vytvořit těsto. Po krátkém odležení se těsto rozválí, vykrajují se různé tvary a pečou se do zlatova. Tyto perníčky lze zdobit polevou nebo se podávat jen tak. Jsou ideální na vánoční stůl nebo jako sladká odměna pro děti. Užijte si jejich přípravu a nezapomeňte na malou ochutnávku hned po upečení!