Brownies

Brownies jsou rychlý dezert, který z domácích surovin uděláte kdykoliv, a proto je recept na brownies tak oblíbený. Jakmile vás začne honit mlsná, jako jednu z variant zapojte i brownies. Původně americký recept dělá radost po celém světě. A pokud budete mít chuť brownies nějak povýšit, stačí přidat třeba malinový rozvar, kompot nebo kopeček zmrzliny, a rázem je na světě skvělý a rychlý dezert.
Ingredience aneb co potřebujete
180 g čokolády na vaření (minimálně 55 % kakaa)
180 g másla
3 ks vejce
180 g bílého cukru krystal (nebo 90 g bílého cukru krystal a 90 g třtinového cukru krystal)
70 g pšeničné bílé mouky hladké
40 g holandského kakaa
Postup vaření podle receptu
Jako první krok předehřejte troubu na 180° C. Pekáč na pečení vyložte pečicím papírem.
Do misky nakrájejte na větší kostičky máslo a nalámejte čokoládu. Nechte je buď v mikrovlnce nebo na plotně rozpustit.
Vejce s cukrem vyšlehejte ve velké míse, až se vytvoří nádherná nadýchaná pěna. Do ní přidejte rozpuštěné máslo s čokoládou a pořádně promíchejte.
Nakonec do mísy prosejte mouku a holandské kakao a ještě jednou pořádně promíchejte. Hotové těsto nalijte do pečicí formy.
Brownies pečte v předehřáté troubě na 180° C asi 30 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Brownies
Brownies jsou oblíbený druh moučníku, původem z Ameriky. Tento sladký dezert je charakteristický svou hustou a čokoládou nabitou strukturou. Tradičně jsou připravovány z rozpuštěné čokolády, másla, cukru, vajec a mouky. Mohou být obohaceny ořechy, například vlašskými nebo pekanovými, a někdy také kousky čokolády. Vyrábějí se v mělkém pekáči a poté se krájí na čtverečky nebo obdélníky. Brownies se dají podávat samostatně, se zmrzlinou nebo šlehačkou, a jsou oblíbené pro svou snadnou přípravu a bohatou chuť.