Meruňkové knedlíky

Oloupeme brambory a rozmáčkneme je. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vytvoříme hladké těsto. Meruňky oloupeme a odstraníme z nich pecky. Místo pecky…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg vařených brambor
sůl
3 žloutky
polohrubá mouka
800 g meruněk
kostkový cukr
150 g másla
100 g strouhanky
zakysaná smetana
cukr na posypání
Postup vaření podle receptu
Oloupeme brambory a rozmačkáme je.
Z brambor, trošky soli, žloutků a mouky připravíme hladké těsto. Meruňky oloupeme a odstraníme pecky. Místo pecek dáme do každé meruňky kostku cukru.
Následně je důkladně zabalíme do kousku předem připraveného těsta. Knedlíky dáme do vařící vody a vaříme je přibližně 10 minut.
Na rozehřátém másle osmahneme strouhanku do zlatova. Knedlíky pak vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme je okapat a následně je přendáme do teplé mísy.
Natřeme zakysanou smetanou a posypeme zlatou strouhankou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Meruňkové knedlíky
Meruňkové knedlíky jsou oblíbeným českým pokrmem, který spojuje tradiční knedlíkové těsto s lahodnými meruňkami. Obvykle se vyrábějí z těsta z brambor nebo mouky, do kterého se vkládají čerstvé nebo kompotované meruňky. Po uvaření se knedlíky podávají posypané cukrem a přelitým rozpuštěným máslem. Tento dezert je často doplněn tvarohem nebo šlehačkou. Meruňkové knedlíky jsou oblíbené především v letním období, kdy jsou meruňky v sezóně, a představují tak sladkou omamnou chuť domácí kuchyně.