Sněhové pusinky

Připravíme si bílky, které do tuha vyšleháme. K tomu pak za postupně přidáváme cukr.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto 300 g cukr moučka
4 ks bílek
čokoláda
Postup vaření podle receptu
Zapneme si troubu na 120°C a vymažeme si plech, na který pak pytlíkem s větším otvorem se zdobítkem tvarujeme naše pusinky: tvary si samozřejmě můžeme udělat i jiné podle nás.
Vkládáme do trouby, kde asi 15minut pečeme a kvůli tomu, aby nám zůstali bíle, stahujeme teplotu na 50°C a necháme tak dalších 10-15minut.
Pusinky lze udělat čokoládové, namočením právě v rozehřáté čokoládě. Pak se nechají vychladnout a jsou hotové.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sněhové pusinky
Sněhové pusinky jsou oblíbeným dezertem vyrobeným z bílků a cukru, který se peče do křupava. Jejich jemná, nadýchaná textura a lehká sladkost jim dávají jedinečné kouzlo. Pusinky lze podávat samostatně, nebo je použít jako ozdobu na dorty a jiné sladké pokrmy. Díky své jednoduché přípravě a možnosti různých variací, například s přidáním kakaa nebo potravinářských barviv, se Sněhové pusinky staly oblíbeným mlsáním nejen v české kuchyni, ale i po celém světě. Každý si je zamiluje!