Sněhové pusinky

Sněhové pusinky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Připravíme si bílky, které do tuha vyšleháme. K tomu pak za postupně přidáváme cukr.

Ingredience aneb co potřebujete

těsto 300 g cukr moučka
4 ks bílek
čokoláda

Postup vaření podle receptu

Zapneme si troubu na 120°C a vymažeme si plech, na který pak pytlíkem s větším otvorem se zdobítkem tvarujeme naše pusinky: tvary si samozřejmě můžeme udělat i jiné podle nás.

Vkládáme do trouby, kde asi 15minut pečeme a kvůli tomu, aby nám zůstali bíle, stahujeme teplotu na 50°C a necháme tak dalších 10-15minut.

Pusinky lze udělat čokoládové, namočením právě v rozehřáté čokoládě. Pak se nechají vychladnout a jsou hotové.

Co jste ještě nevěděli o receptu Sněhové pusinky

Sněhové pusinky jsou oblíbeným dezertem vyrobeným z bílků a cukru, který se peče do křupava. Jejich jemná, nadýchaná textura a lehká sladkost jim dávají jedinečné kouzlo. Pusinky lze podávat samostatně, nebo je použít jako ozdobu na dorty a jiné sladké pokrmy. Díky své jednoduché přípravě a možnosti různých variací, například s přidáním kakaa nebo potravinářských barviv, se Sněhové pusinky staly oblíbeným mlsáním nejen v české kuchyni, ale i po celém světě. Každý si je zamiluje!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Dezerty, Moučník, Cukroví
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Sněhové pusinky.

Přidat komentář