Pizza šneci z domácího těsta

Pizza šneci z kynutého těsta jsou neodmyslitelným pokrmem na každé oslavě a skvěle poslouží také jako studená večeře. Tato lahůdka se šunkou, sýrem a kečupem si získá vaši pozornost…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g hladké mouky
1/2 lžíce soli
130 ml vlažné vody
20 g čerstvého droždí
2 lžičky cukru
1 lžíce oleje
kečup
pizza koření
šunkový salám
strouhaný sýr
1 vejce
Postup vaření podle receptu
Do mírně teplé vody přidáme cukr, lžíci oleje, rozdrobíme droždí a necháme vzniknout kvásku.
Smícháme hladkou mouku se solí, přidáme ingredience a uhněteme těsto, které následně necháme hodinu odpočívat a kynout.
Těsto, které vykynulo, zpracujeme a rozválíme na tenký obdélník, který pak rozřízneme na poloviny.
Naneste kečup a horní 3 cm nechte hladké. Posypte trochou koření na pizzu, přidejte šunkový salám a nakonec posypte nastrouhaným sýrem.
Nepotřené okraje potřeme rozšlehaným vejcem a rolování začneme odspodu směrem nahoru.
Nití nakrájíme na plátky o délce 2 cm a poklademe je na plech s pečicím papírem.
Natřeme vejcem, posypeme kořením na pizzu a necháme na plechu kynout po dobu 20 minut.
Plech dáme do vyhřáté trouby na 180° a pečeme 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pizza šneci z domácího těsta
Pizza šneci z domácího těsta jsou lahodným a kreativním pokrmem, který potěší nejen milovníky pizzy. Těsto připravené z kvalitních surovin zajišťuje vynikající chuť a textura. Šneci se obvykle plní rajčatovým základem, sýrem, salámem nebo zeleninou, což z nich činí ideální občerstvení na párty. Po upečení jsou krásně zlataví a křupaví, a skvěle se hodí k dipům nebo jako svačina. Tato varianta pizzy je nejen chutná, ale i zábavná na servírování a jídlo, a tak je oblíbená mezi dětmi i dospělými.