Kynuté buchtičky se šodó

Kynuté buchtičky se šodó
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Příjemná vzpomínka na dětství. Buchtičky se šodó. Pamatujete? Co si to připomenout a připravit si je.

Ingredience aneb co potřebujete

těsto
100 g moučkový cukr
2 ks žloutek
sůl
250 ml mléko - polotučné
500 g mouka - hladká
100 ml olej
1 ks droždí
krém
1 sáček cukr - vanilkový
1 balení pudinkový prášek vanilkový
3 polévkové lžíce krupicový cukr
750 ml mléko - polotučné

Postup vaření podle receptu

Nejprve si zhotovíme kvásek. Do misky si nalijeme teplé mléko, přisypeme cukr a rozmělníme droždí. Odložíme kynout.

Do velké mísy si nasypeme hladkou mouku, vyklepneme žloutky, dáme moučkový cukr,

přilijeme mléko, olej a lehce osolíme. Vmícháme hotový kvásek a hněteme.

Krásné, lesklé těsto bude teď asi hodinu odpočívat. Můžeme ho občas promíchat.

Zapneme si troubu na 175 °C. Z hotové směsi si v ruce vytvarujeme menší kulaté tvary.

Nádobu na pečení si vytřeme máslem nebo olejem (co je po ruce) a kulaté buchty tam k sobě vyskládáme. Teď budou 10 minut odpočívat a poté je pomažeme máslem nebo olejem.

Potom šup s nimi do trouby, na přibližně 20 minut.

Hotové je znovu pomažeme. A teď rychle na krém. Na sporáku si zhotovíme řidší vanilkový pudink, který ještě osladíme vanilkovým cukrem a zakápneme rumem.

Naběračkou nabereme krém, polijeme buchtičky a servírujeme.

Krém na buchtičky šodó.

Fotografie: Albert.cz

Co jste ještě nevěděli o receptu Kynuté buchtičky se šodó

Kynuté buchtičky se šodó jsou tradiční český dezert, který je oblíbený mezi dětmi i dospělými. Jedná se o malé buchtičky z kynutého těsta, které se zapékají v troubě. Podávají se polité jemnou vanilkovou omáčkou známou jako šodó. Omáčka je připravována z mléka, vajec, cukru a voňavé vanilky, což dodává pokrmu lahodnou chuť. Toto jídlo je ideální pro rodinné obědy či večeře, nebo jako sladká tečka po hlavním jídle. Jeho příprava je poměrně jednoduchá, avšak výsledek je vždy vynikající.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kynuté buchtičky se šodó.

Přidat komentář