Třený velikonoční beránek

Předehřejeme si troubu na 180°C. Vezmeme beránkovou formu, kterou vymažeme a vysypeme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 sklenka mléko
1 ks kypřící prášek do pečiva
35 dkg polohrubá mouka
14 dkg máslo
20 dkg cukru krupice
1 lžička citronová kůra
4 ks vejce
podle potřeby tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
Postup vaření podle receptu
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Potom utřeme cukr s máslem a žloutky. K tomu přidáme mléko, tuhý sníh z bílků, citronovou kůru a mouku s kypřícím prášek do pečiva. Takto lehce promícháme.
Do připravené formy rozetřeme tohle třené těsto. Beránka vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45minut. Až dopečeme, tak beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Velikonočního beránka je ještě možno zalít rozehřátou čokoládou...
Co jste ještě nevěděli o receptu Třený velikonoční beránek
Třený velikonoční beránek je tradiční český velikonoční dezert, který se peče ve speciální formě ve tvaru beránka. Tento lahodný koláč se připravuje z jemně utřených surovin, jako jsou vejce, cukr, mouka a máslo, často se přidávají také vanilka a citronová kůra pro výraznější chuť. Po upečení se beránek obvykle posypává cukrem a může být zdoben polevou nebo čokoládou. Tento sladký symbol jara je oblíbený nejen pro svou chuť, ale i pro krásný vzhled, který potěší na slavnostním stole během velikonočních svátků.