Kokosky

Vezmeme si vaječné bílky, které vyšleháme na hustý sníh. Do toho přidáme jednu polovinu moučkového cukru a společně vyšleháme opět dohusta.
Ingredience aneb co potřebujete
160 g strouhaný kokos
1/2 ks citron - šťáva
160 g moučkový cukr
máslo na vymazání plechu
4 ks bílek
Postup vaření podle receptu
Kokos smícháme s tou druhou polovinou cukru, přidáme citronovou šťávu a postupně vmícháváme do již připraveného sněhu.
Připravíme si vymazaný plech, na který lžičkou klademe sněhové kopečky. Pečeme při mírné teplotě 140°C.
Kokosky jsou po dopečení hotové.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosky
Kokosky jsou oblíbené české sladkosti, které si získaly srdce mnoha gurmánů. Tyto malé laskominy jsou vyrobeny z kokosového strouhaného kokosu, cukru a bílků, což je dělá lehkými a křupavými. Kokosky se často pečou do zlatohněda a mají lahodnou sladkou chuť. Jsou ideální jako dezert k šálku kávy nebo čaje. Varianta kokosových dortíků zahrnuje i čokoládovou polevu, která dodává další chuťovou dimenzi. Kokosky jsou tedy skvělou volbou pro každého milovníka sladkostí.