Kokosky

Kokosky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vezmeme si vaječné bílky, které vyšleháme na hustý sníh. Do toho přidáme jednu polovinu moučkového cukru a společně vyšleháme opět dohusta.

Ingredience aneb co potřebujete

160 g strouhaný kokos
1/2 ks citron - šťáva
160 g moučkový cukr
máslo na vymazání plechu
4 ks bílek

Postup vaření podle receptu

Kokos smícháme s tou druhou polovinou cukru, přidáme citronovou šťávu a postupně vmícháváme do již připraveného sněhu.

Připravíme si vymazaný plech, na který lžičkou klademe sněhové kopečky. Pečeme při mírné teplotě 140°C.

Kokosky jsou po dopečení hotové.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosky

Kokosky jsou oblíbené české sladkosti, které si získaly srdce mnoha gurmánů. Tyto malé laskominy jsou vyrobeny z kokosového strouhaného kokosu, cukru a bílků, což je dělá lehkými a křupavými. Kokosky se často pečou do zlatohněda a mají lahodnou sladkou chuť. Jsou ideální jako dezert k šálku kávy nebo čaje. Varianta kokosových dortíků zahrnuje i čokoládovou polevu, která dodává další chuťovou dimenzi. Kokosky jsou tedy skvělou volbou pro každého milovníka sladkostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Chuťovky, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kokosky.

Přidat komentář