Velikonoční beránek

V míse si smícháme všechny suroviny dohromady a z nich vypracujeme hladké těsto. Mezitím si máslem vymažeme beránkovou formu a moukou vysypeme. Do ní pak těsto nalijeme.
Ingredience aneb co potřebujete
3 ks vejce
1 ks vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
2 lžíce rum
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krystal
podle potřeby rozinky
čokoládová poleva
Postup vaření podle receptu
Beránka vkládáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi tak 45minut. Po dopečení beránka opatrně vyklepneme z formy.
Zdobíme podle vlastní fantazie, např. poléváme čokoládovou polevou a rozinkami uděláme beránkovi oči.
Co jste ještě nevěděli o receptu Velikonoční beránek
Velikonoční beránek je tradiční český dezert, který se peče během velikonočních svátků. Tento koláč má tvar beránka, symbolizujícího Krista, a je většinou vyroben z piškotového těsta nebo těsta na biskupský chlebíček. Tradičně se zdobí moučkovým cukrem a někdy i barevnými cukrovými dekoracemi. Při rodinných oslavách je servírován jako sladká tečka, která umocňuje radost z Velikonoc. Tento pokrm má také silný emocionální a kulturní význam, spojující generace u svátečního stolu.