Velikonoční beránek

Velikonoční beránek
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V míse si smícháme všechny suroviny dohromady a z nich vypracujeme hladké těsto. Mezitím si máslem vymažeme beránkovou formu a moukou vysypeme. Do ní pak těsto nalijeme.

Ingredience aneb co potřebujete

3 ks vejce
1 ks vanilkový cukr 
1 hrnek polohrubá mouka
2 lžíce rum
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek hladká mouka 
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krystal
podle potřeby rozinky
čokoládová poleva

Postup vaření podle receptu

Beránka vkládáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi tak 45minut. Po dopečení beránka opatrně vyklepneme z formy.

Zdobíme podle vlastní fantazie, např. poléváme čokoládovou polevou a rozinkami uděláme beránkovi oči.

Co jste ještě nevěděli o receptu Velikonoční beránek

Velikonoční beránek je tradiční český dezert, který se peče během velikonočních svátků. Tento koláč má tvar beránka, symbolizujícího Krista, a je většinou vyroben z piškotového těsta nebo těsta na biskupský chlebíček. Tradičně se zdobí moučkovým cukrem a někdy i barevnými cukrovými dekoracemi. Při rodinných oslavách je servírován jako sladká tečka, která umocňuje radost z Velikonoc. Tento pokrm má také silný emocionální a kulturní význam, spojující generace u svátečního stolu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Velikonoce, Dobroty, Pečivo
Štítky: chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Velikonoční beránek.

Přidat komentář