Švestkové pavézky

Žemle nakrájíme na plátky a potíráme je povidly. Spojujeme vždy dva kusy dohromady. Pokapeme je mlékem a namáčíme do vajec rozšlehaných s trochou vody.
Ingredience aneb co potřebujete
8 žemlí
švestková povidla
2 vejce
trochu mléka
3 lžíce vody
tuk na smažení
strouhanka
Postup vaření podle receptu
Nakrájíme žemle na plátky, potřeme je povidly a spojíme po dvou. Pokapeme mlékem a namočíme do rozšlehaných vajec s trochou vody.
Obalíme je ve strouhance, rychle osmažíme a podáváme křupavé k čaji.
Co jste ještě nevěděli o receptu Švestkové pavézky
Švestkové pavézky jsou tradiční český dezert, který se charakterizuje svou lahodnou kombinací měkkého těsta a šťavnatých švestek. Těsto je zpravidla vyrobeno z mouky, másla, cukru a vajec, což mu dodává jemnou a nadýchanou strukturu. Švestky, které se do pavézek používají, mohou být čerstvé nebo sušené, a při pečení se jejich sladká chuť skvěle doplňuje s jemným těstem. Tento dezert je oblíbený na podzim, kdy je švestková sezóna, a často se podává s posypem z cukru nebo skořice.