Švestkové pavézky

Švestkové pavézky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Žemle nakrájíme na plátky a potíráme je povidly. Spojujeme vždy dva kusy dohromady. Pokapeme je mlékem a namáčíme do vajec rozšlehaných s trochou vody.

Ingredience aneb co potřebujete

8 žemlí
švestková povidla
2 vejce
trochu mléka
3 lžíce vody
tuk na smažení
strouhanka

Postup vaření podle receptu

Nakrájíme žemle na plátky, potřeme je povidly a spojíme po dvou. Pokapeme mlékem a namočíme do rozšlehaných vajec s trochou vody.

Obalíme je ve strouhance, rychle osmažíme a podáváme křupavé k čaji.

Co jste ještě nevěděli o receptu Švestkové pavézky

Švestkové pavézky jsou tradiční český dezert, který se charakterizuje svou lahodnou kombinací měkkého těsta a šťavnatých švestek. Těsto je zpravidla vyrobeno z mouky, másla, cukru a vajec, což mu dodává jemnou a nadýchanou strukturu. Švestky, které se do pavézek používají, mohou být čerstvé nebo sušené, a při pečení se jejich sladká chuť skvěle doplňuje s jemným těstem. Tento dezert je oblíbený na podzim, kdy je švestková sezóna, a často se podává s posypem z cukru nebo skořice.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: svačina, snadné, rychlé, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, moučníky, sladké, smažení, sladká jídla, smažené

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Švestkové pavézky.

Přidat komentář