Palačinky z jablkového těsta

Oloupeme jablka a nastrouháme je. Do mísy nalijeme asi polovinu mléka, přidáme vejce a dobře promícháme. Poté přidáme mouku se solí a vyšleháme metlou…
Ingredience aneb co potřebujete
550 ml mléka (podle potřeby)
250 g hladké mouky
1 špetka soli
3 vejce
2 větší jablka (270 g nastrouhaných)
olej na smažení
marmeláda
skořicový cukr
Postup vaření podle receptu
Jablka zbavíme slupky a nastrouháme je.
Do mísy nalijeme asi polovinu mléka, přidáme vejce a dobře promícháme. Poté vmícháme mouku se solí a metličkou šleháme, dokud nevznikne hustší těsto. To pak zředíme zbylým mlékem, čímž zabráníme vzniku hrudek. Nakonec přidáme jablka a jemně promícháme.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem jemně potřeme olejem pomocí silikonové mašlovačky, necháme ji zahřát a potom postupně smažíme palačinky z obou stran. Před každým nabraním těsta je potřeba je vždy promíchat.
Můžeme je naplnit džemem, ale nejchutnější jsou, když je srolujeme a posypeme teplé skořicovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Palačinky z jablkového těsta
Palačinky z jablkového těsta jsou lahodným pokrmem, který spojuje jemnou chuť jablek s tradičním těstem na palačinky. Tato varianta je nejen chutná, ale také zdravější, neboť jablka dodávají přirozenou sladkost a šťavnatost. Palačinky se dají podávat s různými náplněmi, jako je tvaroh, jogurt nebo ořechy, a skvěle se hodí jak na snídani, tak i na dezert. Navíc je možné je připravit i bezlepkové nebo veganské, což je činí vhodné pro různé stravovací preference.