Tvarohová buchta

Tvarohová buchta
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Ručním šlehačem promícháme všechny suroviny na náplň.

Ingredience aneb co potřebujete

náplň 500 g tvaroh
1 hrnek cukr krupice
2 ks vejce
1 hrnek mléko
2 ks pudinkový prášek
těsto 1 hrnek mléko
1 hrnek cukr moučka
2 lžíce kakao
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks prášek do pečiva
0,75 hrnku olej
2 ks vejce

Postup vaření podle receptu

Do mísy dáme cukr s olejem a vyšleháme do hladké hmoty. Pak postupně vmícháváme i zbytek ingrediencí.

Připravíme si plech s pečícím papírem, který vylijeme těstem. Na něj dáváme řídkou tvarohovou náplň. Vezmeme stěrku a těsto s náplní s ní promícháme.

Vkládáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud není vršek zlatavý.

Necháme vychladnout a buchtu krájíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarohová buchta

Tvarohová buchta je oblíbený český dezert, který se vyznačuje svou jemnou a vláčnou texturou. Hlavními ingrediencemi jsou tvaroh, vejce, cukr a mouka, které společně vytvářejí lahodnou směs. Buchta se často peče na plechu a může být obohacena o různé přísady, jako jsou ovoce, rozinky nebo vanilka. Podává se často posypaná cukrem nebo s ovocnou polevou. Je to výborný chuťový zážitek, ideální na nedělní odpoledne s rodinou.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Chuťovky, Vegetariánské, Těsta, Dezerty, Dobroty, Moučník, Poleva
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tvarohová buchta.

Přidat komentář