Snídaňové vafle

Snídaňové vafle
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Z rozklepnutých vajec oddělíme žloutky od bílků, z kterých si ušleháme sníh.

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 balíčku prášek do pečiva
3 ks vejce
440 ml hladká mouka
1/2 lžičky sůl
1,5 lžíce cukr krupice
375 ml mléko
8 lžic olej
na ozdobu šlehačka
moučkový cukr
na potření čokoládový krém
ovocný džem

Postup vaření podle receptu

Vedle v míse si smícháme mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva. K nim pak zašleháme mléko, olej a žloutky. Takto mícháme do doby, kdy je těsto hladké a bez hrudek.

K těstu pak vmícháme připravený sníh z bílků a dáváme do vaflovače upéct. Když je vyndáme, potřeme je džemem a ozdobíme šlehačkou. Můžeme podávat pouze sypané moučkovým cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Snídaňové vafle

Snídaňové vafle jsou lahodné a chutné jídlo, ideální pro začátek dne. Jsou vyrobeny z nadýchaného těsta, které se peče do zlatova v speciální formě. Díky své všestrannosti lze vafle podávat nejen se sladkými přílohami, jako je javorový sirup, ovoce nebo šlehačka, ale také se slanými variantami, jako jsou vejce a slanina. Tento pokrm je oblíbený jak mezi dětmi, tak dospělými, a perfektně ladí s šálkem kávu nebo čaje.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, Těsta, Dezerty, Dobroty, Moučník
Štítky: česká kuchyně, předkrm, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Snídaňové vafle.

Přidat komentář