Snídaňové vafle

Z rozklepnutých vajec oddělíme žloutky od bílků, z kterých si ušleháme sníh.
Ingredience aneb co potřebujete
1/2 balíčku prášek do pečiva
3 ks vejce
440 ml hladká mouka
1/2 lžičky sůl
1,5 lžíce cukr krupice
375 ml mléko
8 lžic olej
na ozdobu šlehačka
moučkový cukr
na potření čokoládový krém
ovocný džem
Postup vaření podle receptu
Vedle v míse si smícháme mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva. K nim pak zašleháme mléko, olej a žloutky. Takto mícháme do doby, kdy je těsto hladké a bez hrudek.
K těstu pak vmícháme připravený sníh z bílků a dáváme do vaflovače upéct. Když je vyndáme, potřeme je džemem a ozdobíme šlehačkou. Můžeme podávat pouze sypané moučkovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Snídaňové vafle
Snídaňové vafle jsou lahodné a chutné jídlo, ideální pro začátek dne. Jsou vyrobeny z nadýchaného těsta, které se peče do zlatova v speciální formě. Díky své všestrannosti lze vafle podávat nejen se sladkými přílohami, jako je javorový sirup, ovoce nebo šlehačka, ale také se slanými variantami, jako jsou vejce a slanina. Tento pokrm je oblíbený jak mezi dětmi, tak dospělými, a perfektně ladí s šálkem kávu nebo čaje.